HISTORIC ROUTE 66

image_pdf

HISTORIC ROUTE 66

Vertel iemand dat je op motorreis gaat en iedereen vraagt meteen: ‘Route 66’? Deze ‘Mother Road’ of ‘Main street of America’ werd in 1926 aangelegd om het wilde westen bereikbaar te maken. Hij voert je dwars door acht staten. Onderweg pakken we de Grand Canyon en Las Vegas mee en na 2400 mijl eindigen we deze motortour in Santa Monica aan de branding van de Pacific. Een droomreis op ieders bucketlist…

Highlights

Deze 19-daagse Motortocht heeft deze highlights: Highway 66, Chicago en Santa Monica (start- en eindpunt van de Historic 66), Petrified Forest National P., Midpoint, Cadillac Ranch, Grand Canon, Las Vegas, Seligman met de bekende Barber Shop, Hackberry, Oatmann Pass, Steden waaronder Oklahoma, St Louis (met de Gateway Arch over de Missisippi), Gallup, Amarillo, afgelegen dorpjes, diverse Route 66 Musea.

a

Dag 1 Amsterdam – Chicago

Vertrek vanaf Amsterdam naar Chicago. Na aankomst transfer naar het comfortabele hotel.

Dag 2 Chicago (vrije dag)

Om te beginnen een dagje Chicago, de thuisstad van Al Capone (in het verleden) en Oprah Winfrey (anno nu). Shop ’till you drop op de beroemde winkelstraat bijgenaamd ‘Magnificent Mile’, bezoek het Sky deck op de beroemde Willis Tower, pak relaxt een bankje in het Grand of Lincoln Park of bezoek de Navy Pier… Er is teveel leuks om op te noemen.

Dag 3 Chicago – Lincoln (190 mijl)

Vandaag verlaten we de stad op twee wielen en zoeken landelijke wegen op waar vele farms en typische huisjes aan onze ogen voorbij trekken. De eerste oude benzinepompen van Route 66 duiken op en in McLean verschijnen de eerste grote graansilo’s op ons netvlies.

Dag 4 Lincoln – St. Louis (140 mijl)

In de staat Missouri passeren we het stadje Mount Olive met zijn oude mijnen en we stoppen voor een bezoek aan een klassiek “Roadhouse”. Hamburgers! Dan op weg naar de Mississippi rivier en St. Louis in de staat Missouri waar we de tijd nemen om rond te neuzen.

Dag 5 St. Louis – Lebanon (200 mijl)

Vandaag rijden we parallel aan de Interstate 44, langs vele typisch Amerikaanse dorpjes die in ‘The Middle of Nowhere’ lijken te liggen. Af en toe pakken we stukjes snelweg: yihaa! Logeren doen we in Lebanon in de staat Missouri.

Dag 6 Lebanon – Miami (165 mijl)

Via Springfield en Joplin bereiken we Miami. Dit is niet het Floridase Miami maar een klein stadje in Oklahoma dat vernoemd is naar de Myaamia-indianenstam. We pakken delen van Kansas mee waar we langs de weg de typische Route 66 uitstallingen zien. Souvenirs shoppen = afdingen!

Dag 7 Miami – Oklahoma City (220 mijl)

Centraal staat een bezoek aan Tulsa – voorheen Indian Territory – dat voordat het werd ingehaald door Texas bekend stond om z’n olierijkdommen. De beroemdste inwoner van Tulsa is muzikant JJ Cale, bekend van de Eric Clapton-songs ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’. Over de vele oude boogbruggen rijden we verder naar de hoofdstad.

Dag 8 Oklahoma City – Amarillo (260 mijl)

Onderweg de weg vragen hoeft niet; je reisleider weet ’the way to Amarillo.’ We rijden evenwijdig aan Highway 40 en via Elk City rijden we Texas binnen. In deze typisch Texaanse stad is van alles te beleven. Wij bevelen vooral een ritje op een mechanische stier in een van de bars aan…

Dag 9 Amarillo – Santa Fe (260 mijl)

We bezoeken de Cadillac Ranch, waar de gelijknamige automobielen een verrassend andere kunstige en kleurrijke bestemming kregen. Daarna enteren we de staat Nieuw Mexico en bereiken Santa Fe met z’n in adobe stijl gebouwde huizen. Hier vind je vele galeries: van zeer smaakvol tot smakeloos.

Dag 10 Santa Fe – Gallup (220 mijl)

Veel water mee vandaag, want via Albuquerque rijden we de desert van Nieuw Mexico in. Overnachten in Gallup, dat ook wel ‘The Indian Capital of the World’ wordt genoemd vanwege z’n diversiteit aan afstammelingen van onder andere de Hopi, Zuni en Navajo indianen.

Dag 11 Gallup – Flagstaff (210 mijl)

Vandaag bereiken we het gebied van de Navajo Indianen en brengen een bezoek aan Petrified Forest in de staat Arizona. Het ‘bos’ dankt zijn naam aan de vele versteende bomen en fossielen en bestaat nu voornamelijk uit woestijn. We overnachten aan de Old Route 66.

Dag 12 Flagstaff – Williams (35 – 220 mijl)

Uitslapen en daarna is er uitgebreid tijd om de Grand Canyon te verkennen (of individueel alvast naar Williams te rijden 25 mijl). Op de South Rim vereeuwigen we elkaar met de mijlengrote rotsspleet die zelfs vanaf de maan duidelijk zichtbaar is. Met recht een wereldwonder. Aanraders zijn een spannende helikoptervlucht boven de diepe kloven en een bezoek aan het Imax Theater waarna de Canyon geen geheimen meer voor je heeft.

Dag 13 Williams – Kingman (160mijl)

Na het ontbijt toeren we naar het plaatsje Seligman. Liefhebbers laten zich scheren in de ‘Angels’ barbershop. Dames: of ze ook benen doen, valt te vragen….

Dag 14 Kingman – Las Vegas (150 mijl)

Via Ed’s Camp en Oatman bereiken we de staat Nevada, waar we even afwijken van de fameuze Route 66 en de avond en nacht doorbrengen in showstad Las Vegas. Geniet je suf van de immense fonteinen op muziek, de casino’s waar hele dorpen in passen en de diversiteit aan mensen die van heinde en verre hierheen komen. Verveling is uitgesloten.

Dag 15 Las Vegas – Barstow (160 mijl)

We stoppen in Calico voor een bezoek aan het unieke openluchtmuseum ‘Ghost Town’. Daarna bereiken we Sunny California en logeren in mijnwerkersstadje Barstow waarmee we de ‘Mother Road’ weer oppakken.

Dag 16 Barstow – Santa Monica (165 mijl)

We sluiten het ‘Get your kicks on Route 66’-gevoel af met een prachtige motortocht door de bergen van California en eindigen aan de Stille Oceaan. We nemen afscheid van de trouwe tweewielers en genieten van zon, zee en strand of een wandeling langs de boulevard en pier.

Dag 17 Los Angeles

De laatste dag vul je vrij in, het toeristische aanbod is hier enorm. Onze aanraders zijn: een dagje Universal Studios, een limousinerit door Hollywood of luieren aan het strand van Venice Beach.

Dag 18 Los Angeles – Amsterdam

Vervoer naar de luchthaven om de thuisreis te aanvaarden. Of… wil je verlengen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dag 19 Aankomst te Amsterdam

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 1) dagen, 15 dagen motorhuur
 • Afstand: 4350 Km
 • Etappes 160 – 480 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $ 365, duo $75
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren
image_pdf