HISTORIC ROUTE 66


HISTORIC ROUTE 66

Vertel je iemand dat je op motorreis gaat, en meteen komt de vraag: ‘Route 66?’ Deze ‘Moederweg’ of ‘Hoofdstraat van Amerika’ werd in 1926 aangelegd om het wilde westen toegankelijk te maken. Het voert je dwars door acht staten. Onderweg bezoeken we de Grand Canyon en Las Vegas, en na 2400 mijl eindigen we deze motortour in Santa Monica aan de branding van de Stille Oceaan. Een droomreis die op ieders bucketlist hoort te staan…

Highlights

Deze 19-daagse motortocht is een ware aaneenschakeling van hoogtepunten! Denk aan de legendarische Highway 66, de start- en eindpunten in het bruisende Chicago en zonnige Santa Monica, Petrified Forest National Park, het symbolische Midpoint, het kunstzinnige Cadillac Ranch, de adembenemende Grand Canyon, het levendige Las Vegas, het karakteristieke Seligman met zijn beroemde Barber Shop, het historische Hackberry, de schilderachtige Oatman Pass, en niet te vergeten de steden zoals Oklahoma, St. Louis (met de indrukwekkende Gateway Arch die de Mississippi siert), Gallup en Amarillo. Ontdek ook afgelegen dorpjes en duik in diverse Route 66-musea tijdens deze onvergetelijke reis.

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]

a


Dag 1: Amsterdam – Chicago – Het Begin van de Route 66 Avontuur
Je begint je epische Route 66-avontuur met een vlucht vanuit Amsterdam naar Chicago. Zodra je aankomt, word je overgebracht naar een comfortabel hotel, klaar om de bruisende sfeer van Chicago te absorberen.

Dag 2: Chicago (vrije dag) – Ontdek de Glans van The Windy City
Verken Chicago, ooit de stad van Al Capone en nu het terrein van Oprah Winfrey. Winkel tot je erbij neervalt op de legendarische ‘Magnificent Mile’, geniet van adembenemende uitzichten vanaf het Sky Deck van de Willis Tower, ontspan in het weelderige Grand of Lincoln Park, of maak een wandeling langs de betoverende Navy Pier. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dag 3: Chicago – Lincoln (190 mijl) – Cruisen op Route 66
Verlaat de stad op twee wielen en laat de skyline achter je. Kies voor landelijke wegen, waar boerderijen en karakteristieke huisjes het decor vormen. De oude benzinepompen van Route 66 worden je metgezellen terwijl je McLean nadert en de eerste grote graansilo’s opduiken.

Dag 4: Lincoln – St. Louis (140 mijl) – Onderweg naar de Mississippi
Doorkruis Missouri en bewonder het stadje Mount Olive met zijn oude mijnen. Maak een stop bij een klassiek “Roadhouse” voor sappige hamburgers. Vervolg je reis naar de machtige Mississippi rivier en verken St. Louis in Missouri, waar de tijd lijkt stil te staan.

Dag 5: St. Louis – Lebanon (200 mijl) – De Sfeer van Kleine Dorpen
Volg vandaag de bochtige wegen parallel aan de Interstate 44, langs typisch Amerikaanse dorpjes die verloren lijken in ‘The Middle of Nowhere’. Af en toe een stukje snelweg voor dat extra ‘yihaa!’ gevoel. Rust uit in het charmante Lebanon, Missouri.

Dag 6: Lebanon – Miami (165 mijl) – Een Vleugje Kansas op Route 66
Via Springfield en Joplin bereik je het stadje Miami in Oklahoma, niet te verwarren met het beroemde Miami in Florida. Doorkruis delen van Kansas en bewonder de typische Route 66-etalages langs de weg. Souvenirs scoren betekent hier ook afdingen!

Dag 7: Miami – Oklahoma City (220 mijl) – Van Tulsa naar de Hoofdstad
Breng een bezoek aan Tulsa, ooit bekend als Indian Territory en rijk aan oliebronnen. De oude boogbruggen leiden je naar de hoofdstad Oklahoma City.

Dag 8: Oklahoma City – Amarillo (260 mijl) – ‘The Way to Amarillo’
Je reisleider kent ’the way to Amarillo,’ dus geen zorgen over de route. Rijd parallel aan Highway 40, bereik Texas via Elk City en duik in het typisch Texaanse leven. Een ritje op een mechanische stier in een van de bars is een absolute aanrader!

Dag 9: Amarillo – Santa Fe (260 mijl) – Kunst in de Woestijn
Bezoek de Cadillac Ranch, waar auto’s een kunstzinnige bestemming krijgen. Ga de grens over naar New Mexico en arriveer in Santa Fe, beroemd om zijn adobe-stijl huizen en diverse galeries, van smaakvol tot eigenzinnig.

Dag 10: Santa Fe – Gallup (220 mijl) – Van Galerijen naar Woestijn
Met voldoende water rij je door Albuquerque de woestijn van New Mexico in. Overnacht in Gallup, ook wel bekend als ‘The Indian Capital of the World,’ vanwege de diverse indiaanse afstammelingen.

Dag 11: Gallup – Flagstaff (210 mijl) – Betoverd door de Navajo Indianen
Betreed het gebied van de Navajo Indianen, bezoek het Petrified Forest in Arizona, en overnacht aan de Old Route 66.

Dag 12: Flagstaff – Williams (35 – 220 mijl) – Grand Canyon Aanraders
Laat de Grand Canyon je ’s ochtends betoveren. Neem een helikoptervlucht boven de kloven en bezoek het Imax Theater voor een meeslepende ervaring.

Dag 13: Williams – Kingman (160 mijl) – De Charms van Seligman
Toer naar Seligman, waar je in de ‘Angels’ barbershop een authentieke scheerbeurt kunt ondergaan. Dames, vraag gerust of ze ook benen doen…

Dag 14: Kingman – Las Vegas (150 mijl) – Lichtstad Aan de Horizon
Via Ed’s Camp en Oatman bereik je Nevada, waar Las Vegas opdoemt. Dompel je onder in de lichten, geluiden en opwinding van deze showstad.

Dag 15: Las Vegas – Barstow (160 mijl) – Ghost Town Belevenis
Bezoek het unieke openluchtmuseum ‘Ghost Town’ in Calico. Bereik Sunny California en hervat je reis op de ‘Mother Road’ in het historische mijnstadje Barstow.

Dag 16: Barstow – Santa Monica (165 mijl) – Einde op de Stille Oceaan
Ervaar het ultieme ‘Get your kicks on Route 66’-gevoel met een prachtige motortocht door de Californische bergen. Eindig aan de Stille Oceaan, neem afscheid van je trouwe tweewieler en geniet van de zon, zee en strand in Santa Monica.

Dag 17: Los Angeles – Vrije Verkenning
Je hebt alle vrijheid om Los Angeles op je eigen manier te ontdekken. Van Universal Studios tot een limousinerit door Hollywood, of gewoon luieren aan het strand van Venice Beach.

Dag 18: Los Angeles – Amsterdam – Terugreis of Verlenging
Bereid je voor op de terugreis naar Amsterdam of overweeg je de reis te verlengen? Informeer bij ons over de mogelijkheden.

Dag 19: Aankomst te Amsterdam – Vol Herinneringen aan Route 66
Terug in Amsterdam koester je de onvergetelijke herinneringen aan dit legendarische Route 66-avontuur. Je hebt werkelijk ‘kicks’ gev


aBelangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 1) dagen, 15 dagen motorhuur
 • Afstand: 4350 Km
 • Etappes 160 – 480 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $545, duo $125
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren