WESTERN DISCOVERY II

image_pdf

WESTERN DISCOVERY II

Ontdek de wereld aan je voeten terwijl je over de iconische Highway 1 naar het prachtige San Francisco toert. Tijdens deze opwindende motorreis doorkruis je de meest beroemde nationale parken, zoals Joshua Tree, de Grand Canyon, Zion en Yosemite. We pakken het mooiste stukje van de Route 66 mee en genieten van kronkelende bergwegen. Een onvergetelijk avontuur dat voor velen de reis van hun leven is.

Highlights

Deze populaire 16-daagse reis heeft een aantal hoogtepunten die je niet wilt missen: een adembenemende rit langs Highway 1 langs de Stille Oceaan, de mogelijkheid om San Francisco te verkennen met bezoeken aan Alcatraz en Fisherman’s Wharf, de Grand Canyon met een optionele helikoptervlucht, een rit over de beroemde Las Vegas Strip, ontdekking van Los Angeles, bewondering voor prachtige cactussen in Joshua Tree National Park, de schoonheid van de Route 66, de betoverende Sedona Red Rocks, een reis door Death Valley, het oversteken van de 3.000 meter hoge Tioga Pass in Yosemite National Park, het bewonderen van de pracht van Zion National Park, en nog veel meer.

a

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles – De Aftrap vanuit Amsterdam!
De reis begint met een vlucht richting Los Angeles, waar een luxueus airport hotel op ons wacht. Na wat opfrissen duiken we in praktische details met de reisleider, onder het genot van een verdiend drankje.

Dag 2: Los Angeles – Santa Maria (220 mijl) – Van Stadsdrukte naar Californisch Landschap
In de ochtend maken we kennis met onze stalen rossen, klaar voor weken van avontuur. Via Santa Monica verlaten we de stad over de beroemde Highway 1 naar Ojai en vervolgens door Los Padres National Forest, waar de stadsdrukte snel vervaagt. Overnachten doen we in Santa Maria.

Dag 3: Santa Maria – Santa Cruz (235 mijl) – Langs de Beroemde Highway 1
Een hele dag langs de Highway 1! Geniet van de meest beroemde kustroute, slingerend langs de Stille Oceaan van de Canadese grens tot het zuidelijkste punt van Mexico.

Dag 4: Santa Cruz – San Francisco (85 mijl) – Golden Gate Bridge en Sightseeing in SF
De indrukwekkende Golden Gate Bridge staat vanmiddag op het programma. Natuurlijk rijden we eroverheen! Daarna vroeg inchecken en tijd voor diverse sightseeing tours: een rit met een Cablecar, bezoek aan Fishermans Wharf, het beruchte Alcatraz, China Town, en een (echt leuke) fietstocht over de Golden Gate.

Dag 5: San Francisco – Merced (190 mijl) – Bergachtige Route en Citrusplantages
Langs de San Francisco Bay verlaten we de stad voor een prachtige, bochtige route te midden van het glooiende landschap van Mount Hamilton – de hoogste berg in de regio met uitzicht over Silicon Valley. Via het stadje Patterson rijden we langs citrusplantages naar Merced.

Dag 6: Merced – Bishop (210 mijl) – Yosemite National Park en Tioga Pass
Het fotogenieke Yosemite National Park zal velen verrassen, met op 3.300m hoogte de Tioga Pass. Daarna een lange afdaling langs schitterende meren. Onder aan de “berg” rechtsaf en op naar het gezellige Bishop.

Dag 7: Bishop – Las Vegas (290 mijl) – Highway 168 en 266 naar Entertainmentstad
Bergliefhebbers komen weer aan hun trekken vandaag. We rijden over de prachtige Highway 168 en 266 door het eenzame maar prachtige gebied van de Piper Mountain Wilderness Area. Kodak-momenten op diverse plaatsen. Zorg dat je uitgerust bent, want vanavond mag je niets missen in ’s werelds bekendste entertainmentstad!

Dag 8: Las Vegas (vrije dag) – Ontdekking van Glitter en Glamour in Las Vegas
Ze zeggen het van New York, maar deze stad slaapt echt nooit. Vandaag alle tijd om de kolossale hotels te verkennen, te shoppen, vette hamburgers te scoren, en een gokje te wagen. Of, doe eens gek en pak een achtbaan bovenop een hotel. Of ga trouwen in een van de kapelletjes. In Las Vegas kan alles.

Dag 9: Las Vegas – St. George (150 mijl) – Van Casino’s naar Utah Canyons
Nog wat gewonnen? We laten het geluid van de slotmachines achter ons om de stilte en warmte in te rijden. We bereiken het hoger gelegen St. George in de mormonenstaat Utah na een rit langs enorme canyons.

Dag 10: St. George – Flagstaff (300 mijl) – Zion National Park en Relaxte Rit
Je hebt er misschien nog weinig van gehoord, maar Zion National Park zal met zijn bijzondere rotsformaties in je geheugen gegrift blijven staan. We vervolgen de relaxte rit via de Navajo Bridge, over de Colorado River en door de Painted Desert naar Flagstaff. Dit oude stadje ligt aan de Route 66 en heeft een lange geschiedenis. En een levendig uitgaansleven!

Dag 11: Flagstaff – Flagstaff (ca. 180 mijl) – Grote Dag bij de Grand Canyon
Vandaag even uitslapen, ontbijten en een van de zeven wereldwonderen bezoeken: de Grand Canyon bereiken we na een rit van ongeveer twee uur. Rijdend langs de South Rim voel jij je nietig bij het zien van dit natuurgeweld… Een helivlucht en een bezoek aan het Imax-theater moet je echt meenemen!

Dag 12: Flagstaff – Kingman (250 mijl) – Kunst, Indianencultuur en Route 66
Kunst, indianencultuur en de Red Rocks maken van Sedona een niet te missen stadje. Het artistieke Jerome (laat je ook verrassen met een bezoek aan Ghosttown) is goed voor een drankje, even door het dorp slenteren, of een rondje biljart. Via Chino Valley rijden we richting Seligman, het bekendste plaatsje aan de Route 66, naar Kingman.

Dag 13: Kingman – Palm Springs (245 mijl) – Over de Oatman Pass en Joshua Tree
Over smalle wegen vervolgen we de Route 66 over de bekende Oatman Pass. Bij Needles de Colorado River over, terug naar California. Het ‘Born to be Wild’ gevoel zet in als we lange tijd over eenzame woestijnwegen rijden. Aan het einde van de dag Joshua Tree nog door (nog bekender dankzij het fraaie album van U2), daarna langs duizenden windturbines naar de oase van vanavond: Palm Springs.

Dag 14: Palm Springs – Los Angeles (200 mijl) – Afscheid met een Mooie Klim en Bochtenwerk
Als afscheidsrit maken we een mooie klim en er is ook weer heerlijk bochtenwerk. Langs Lake Elsinore werpen we de laatste blikken op de Cleveland National Forest om het laatste stukje via de Interstate LA in te rijden. Aftanken, motoren inleveren, einde van een geweldige motorreis!

Dag 15: Los Angeles – Amsterdam – Terug naar de Nederlandse Bodem
De hotelshuttle staat klaar om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar Amsterdam. Als je wilt verlengen dan is dat geen enkel probleem: wij boeken graag je aanvullende wensen.

Dag 16: Aankomst te Amsterdam – Herinneringen aan een Geweldige Reis

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 16 dagen, 13 dagen motorhuur
 • Afstand: 4100 Km
 • Etappes 140 – 495 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)
 • Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $475, duo $110
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid)
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren

image_pdf