WESTERN DISCOVERY CLASSIC

WESTERN DISCOVERY CLASSIC

Deze gevarieerde motortocht neemt je mee naar het Wilde Westen. Constant wisselt het landschap en elke dag zie je nieuwe Highlights waaronder: Zion Park, Grand Canyon, Las Vegas, Antelope Canyon, Yosemite Park, Sequoia Park en Highway 1. Mexicaanse strandtentjes, woestijn, bergen, cactussen, slingerende weggetjes en uitgestrekte vlaktes.

Informatie

Deze 16-daagse georganiseerde motor rondreis is incl. retourticket Amsterdam – Los Angeles (excl. luchthavenbelasting van ca. €350), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ZERO-Risk verzekering, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

Na aankomst in LA transfer naar het luxe airporthotel. We frissen ons op, maken kennis met de reisleiding, genieten van drankjes op het terras en er volgt een praktische tripbespreking.

Dag 2 Los Angeles – Ensenada (Mexico) (210 mijl)

Vroeg in de ochtend halen we de motoren op en rijden na de eerste briefing Los Angeles uit voor koffie in Laguna Beach. Daarna zakken we langs de kust af naar het zuiden om bij San Diego de grens over te steken. Onderweg zien we de marinebasis van San Diego en de woeste bergwegen die volgen, geven ons een voorproefje op een avondje ongepolijst Mexico.

Dag 3 Ensenada – Calexico (165 mijl)

Na een stevig ontbijt volgt een al net zo stevige rit landinwaarts door de bergen. We lunchen in Tecate, het plaatsje waar het beroemde Mexicaanse biertje zijn oorsprong vindt. Meer prachtige bergwegen voeren ons naar Calexico.

Dag 4 Calexico – Prescott (265 mijl)

De eerste mijlen boerenlandschap, dan de woestijn in, naar Blythe, waar we Californië achter ons laten en Arizona binnenrijden. Bergritliefhebbers komen opnieuw aan hun trekken voordat we Prescott bereiken.

Dag 5 Prescott – Flagstaff (100 mijl)

Jerome – het oude goudzoekersplaatsje met zijn unieke museum – wordt vandaag in je herinnering gegrift. Ook Sedona, een leuke plaats ingeklemd tussen de beroemde Red Rocks, maakt indruk. We overnachten in Flagstaff, een levendige studentenstad vlak bij de Grand Canyon.

Dag 6 Flagstaff – Tuba City (160 mijl)

Vandaag schuimen we langs de ‘South Rim’ van de Grand Canyon voor het ene na het andere Kodak-moment. Zorg dat je genoeg fotos kunt nemen, want als een van de zeven wereldwonderen beneemt deze ‘scheur’ in de aarde je compleet de adem. Het Imax-theater en vooral de unieke helicoptervlucht zijn aanraders.

Dag 7 Tuba City – Page (220 mijl)

We rijden naar Monument Valley, bekend van de vele films en reportages,  en zullen allemaal het Zwitser Leven gevoel ervaren. Vandaar naar Page, aan het beroemde Lake Powell, waar we aan het einde van de dag nog proberen om Antelope Canyon te bezoeken.

Dag 8 Page – St. George (180 mijl)

Vandaag is het advies: ‘Langzaam rijden’ om niets te missen van het natuurschoon van de Colorado River, Marble Canyon en het adembenemende Zion National Park. Beginnen doen we met de beroemde Horseshoe Bent, vlakbij Page.

Dag 9 St. George – Las Vegas (145 mijl)

Vandaag naar het Walhalla van entertainment: Las Vegas, een stad waar je geweest moet zijn. De glitter en glamour van hotels waar hele dorpen in passen, spectaculaire shows en attracties en architectonische hoogstandjes waar kosten nog moeite gespaard zijn. Kortom, superlatieven schieten te kort om deze leuke ‘gekte’ te beschrijven.

Dag 10 Las Vegas (vrije dag)

Vandaag is er tijd om de kolossale casinos te bezoeken, shoppen, trouwen, genieten van het eindeloze aanbod aan shows en optredens, de grootste Harley dealer te bezoeken, of zelfs een gok te wagen. Of: doe eens gek en pak nog een helivlucht die onder in de Canyon landt. No limits.

Dag 11 Las Vegas – Bishop (270 mijl)

Vertrek voor de rit noordelijk langs het beruchte Death Valley. We rijden de stad uit naar Beatty en daarna via de Highway 266 en 168 door het eenzame maar echt prachtige gebied van de Piper Mountains. Overnachten doen we in het gezellige Bishop. Zin in een “Nederlands” ontbijt? “De Echte Bakker” Schat verheugt zich op ons.

Dag 12 Bishop – Visalia (275 mijl)

Noordelijk over de 395 naar, weer een highlight, het Yosemite National Park, de ruim 3300 meter hoge Tioga Pass over. Hier waan je je in de Alpen met als groot verschil, dat er hier op die hoogte nog bomen staan! Het is een indrukwekkende bergrit, met prachtig natuurschoon en meren. Is de pas wegens sneeuw gesloten, dan passen we de route aan.

Dag 13 Visalia – Visalia (150 mijl)

Een rit door het Sequoia National Park, beroemd om zijn gelijknamige woudreuzen ‘Sequoia Trees’ geheten. We nemen de tijd om deze Giant Forest en andere speciale plekken, zoals de grootste boom op aarde ‘Sherman Tree’ (ruim 83 meter), te bekijken. Na echt eindeloze heerlijke bochten dalen we weer af naar Visalia.

Dag 14 Visalia – Los Angeles (270 mijl)

Vandaag vervolgen we onze route in zuidelijke richting door de citrusplantages naar Mariposa. Daar slaan we af de bergen in en na een glorieuze rit, blazen we uit in de bikerskroeg “Deerlodge” in Ojaj. Nog een mooi stuk van de Highway 1 tot LA en ons ‘motorhonk’ waar we afscheid nemen van de motoren. ’s Avonds eventueel gelegenheid om Rodeo Drive, Santa Monica en Hollywood te bezichtigen.

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

Vandaag vertrekken we per hotelshuttle naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam… Of wilt u uw reis misschien verlengen? Nog extra nacht LA? Terugvliegen en nog paar dagen strand in Miami? Hawai? Wij vervullen graag al uw aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

Route Google Maps

Reisdata 2018

Reisdata 2018

 • 5 mei

Prijs per persoon (incl. ZERO-Risk)

 • Cat. 1 – € 3.523
 • Cat. 2 – € 3.843
 • Cat. 3 – € 4.143
 • Cat. 4 – € 4.223
 • Trike – € 6.025
 • Duo – € 2.050

Toeslagen & verzekeringen

 • ZERO-Risk verzekering INCLUSIEF!
 • Optioneel 1-pers. kamer € 840
 • Hoogseizoen toeslag (bij vertrek van 22/6-31/8) € 220
 • Annuleringsverzekering 5,50% van de reissom
 • Reisverzekering, klik hier:mondial logo
Reisdata 2019

Reisdata 2019

 • 4 mei
 • 17 augustus
 • 28 september

Prijs per persoon (incl. ZERO-Risk)

 • Cat. 1 – € 3.523
 • Cat. 2 – € 3.843
 • Cat. 3 – € 4.143
 • Cat. 4 – € 4.223
 • Trike – € 6.025
 • Duo – € 2.050

Toeslagen & verzekeringen

 • ZERO-Risk verzekering INCLUSIEF!
 • Optioneel 1-pers. kamer € 840
 • Hoogseizoen toeslag (bij vertrek van 22/6-31/8) € 220
 • Annuleringsverzekering 5,50% van de reissom
 • Reisverzekering, klik hier:mondial logo