COUNTRY, BLUES & WHISKEY

image_pdf

COUNTRY, BLUES & WHISKEY

Een ontdekkingsreis met onze pioniers Willem & Tom naar waar de muziek vandaan komt; New Orleans, de stad van de Jazz, Nashville, de bakermat van Country & Western en Memphis ademt Elvis , de stad van Blues en Rock ‘n Roll. Overdag natuurlijk heerlijk toeren op je Harley en ’s avonds genieten van live muziek . Sturend door de Smoky Mountains over de “Tail of The Dragon” en een uniek bezoek aan de “Jack Daniels Distillery”.

Informatie

Blues in combinatie met motorrijden staat bij deze 16 daagse georganiseerde groepsreis centraal met onder andere deze highlights: New Orleans met zijn eindeloze hoeveelheid Blues Cafes, Memphis (Beale Street is een must!), Elvis & Graceland, Tail of the Dragon (bochten!), Nashville, Smokey Mountains, Jack Daniels Distillery, Laura Plantation, Coca Cola Museum, Delta Blues Museum.

a

Dag 1 Amsterdam – New Orleans

We vliegen vanaf Amsterdam naar New Orleans, de meest zuidelijke stad van Louisiana en komen in de namiddag aan. We zijn misschien moe, maar pikken toch nog even wat muziek mee in de bekende Bourbon Street.

Dag 2 New Orleans (vrije dag)

New Orleans, alias The Big Easy, is het hart van de jazz. Namen als Louis Armstrong en Fats Domino zijn een begrip. Het is een levendige, moderne stad met een historische ziel. Een Hop-On Hop-Off City Tour laat het echte New Orleans zien. Met zijn cafés, restaurants en live muziek is het French Quarter dé uitgaanswijk van de stad. Op Jackson Square voor de St. Louiskathedral vind je dagelijks muzikanten en andere straatartiesten.

Dag 3 New Orleans – Natchez (192 mijl)

In de ochtend halen we de motoren op. Zodra we New Orleans uitrijden zullen we veelal vergezeld worden door de schitterende Mississippi River. We steken de Mississippi rivier over op weg naar Vacherie en bezoeken een historische suikerrietplantage. Hier is nog steeds zichtbaar hoe deze plantage 200 jaar geleden als bedrijf werd gerund. We verlaten Louisiana en rijden Mississippi binnen. Vlak voor Natchez maken we nog even een stop bij Mammy’s Cupboard, een cafetaria gebouwd in 1940 in de vorm van een zwarte mammy.

Dag 4 Natchez – Indianola (169 mijl)

Over de 61 vervolgen we onze route naar Vicksburg waar we een bezoek brengen aan het Biedenharn Coca Cola Museum. We rijden verder over een prachtige weg, door uitgestrekte moerasgebieden naar Indianola. Deze plaats in het Mississippi Delta gebied is bekend als de geboorteplaats van Riley Ben King, beter bekend als B.B. King, de bekende Amerikaanse bluesgitarist en singer-songwriter. Na een bezoek aan het B.B.King museum gaan we naar ons hotel.

Dag 5 Indianola – Memphis (142 mijl)

We rijden parallel aan de Mississippi naar een van de bekendste steden van Amerika op het gebied van blues en rock ’n roll: Memphis. In Clarkdale, de geboorte plaats van o.a. Sam Cooke, Ike Turner en Muddy Waters, bezoeken we het Delta Blues Museum. Voordat we naar ons hotel gaan brengen we eerst een bezoek aan het wereldberoemde Graceland, het imposante landgoed van Elvis Presley dat jaarlijks 700.000 bezoekers trekt.

Dag 6 Memphis (Vrije dag)

Memphis is naast de Mississippi River en katoen (witte goud) beroemd geworden door Elvis Presley. Een stad vol leven en energie. Een avondje uit in Beale Street is een must met o.a. BB King’s Blues Club en Rum Boogie Café. Andere bezienswaardigheden zijn de piepkleine Sun Records Studio’s (waar legendes als Johnny Cash, Jerry Lee Lewes en de King hun muziek hebben opgenomen) en het National Civil Rights Museum voor een eerbetoon aan Martin Luther King. In de adembenemende lobby van het Peabody hotel kun je om 11.00 uur getuige zijn van de “Peabody Ducks”. Deze komen vanaf het dak met de lift naar beneden en lopen over een rode loper naar het reusachtige fontein in de lobby vanwaar ze om precies 17.00 uur weer met de lift terug gaan.

Dag 7 Memphis – Muscle Shoals (189 mijl)

We verlaten de “blues stad” Memphis en gaan op weg naar Tupelo, de stad waar Elvis Presley in 1935 is geboren en 13 jaar woonde. Zijn geboortehuis is dan ook dé toeristische trekpleister van de stad. Over de Natchez Trace Parkway, de oude handelsweg die ooit van New Orleans naar Nashville liep, rijden we naar Muscle Shoals en bezoeken de Fame Studio’s. Fame heeft in de studio gewerkt met een aantal van de grootste kunstenaars uit de Rockmuziek geschiedenis zoals, Aretha Franklin, Little Richard, Wilson Pikett, de Osmonds, enz.

Dag 8 Muscle Shoals – Nashville (139 mijl)

We vervolgen onze tour over de Natchez Trace Parkway naar Nashville, de bakermat van de Country & Western muziek vol melodramatische gitaarloopjes, zang met een snik en een gebroken hart. Nashville is een stad van live muziek, honkey-tonks tonen en cowboy laarzen.
Op Broadway in het centrum vind je talloze bars waar uitstekende country- & westernbands spelen.

Dag 9 Nashville – Gatlinburg (221 mijl)

We verlaten de hectiek van de grote stad en rijden naar de Great Smoky Mountains. Deze vormen een onderdeel van de 2700 kilometer lange Appalachian Mountains. Dit natuurpark staat bekend om de blauwe nevelige waas die tussen de bomen hangt. Deze waas wordt gevormd door de waterdamp die wordt afgescheiden door de dichte bossen in de bergen en valleien. We overnachten in Gatlinburg, een populair vakantieoord aan de rand van het Great Smoky Mountains National Park.

Dag 10 Gatlinburg – Cleveland (176 mijl)

Vandaag een prachtige rit dwars door de Smoky Mountains. Via Newfound Gap (1538 m) rijden we naar Cherokee. Vandaar langs Lake Fontana en Calderwood Lake met als hoogtepunt de alom bekende “Tail of The Dragon”, 318 bochten in 11 mijl!

Dag 11 Cleveland – Huntsville (164 mijl)

Langs de Tenessee River en Nickajack Lake rijden we naar Lynchburg, een kleine stad weggestopt in de glooiende heuvels van Moore County Tennessee. Maar de thuisbasis van één grote industrie de “Jack Daniels Distillery”. Dat is de oudste geregistreerde distilleerderij in de Verenigde Staten met gemiddeld 25.000 bezoekers per jaar. Na de rondleiding en misschien een flesje “Jack” rijker rijden we naar Huntsville waar we overnachten.

Dag 12 Huntsville – Montgommery (216 mijl)

We verlaten Huntsville, kruisen de Tennessee rivier en rijden zuidelijk via glooiende heuvels die begroeid zijn met veel vegetatie. Montgomery is de hoofdstad van Alabama. De grootste bron van inkomsten voor de staat is de landbouw en de voornaamste exportgoederen zijn (nog steeds) katoen, pinda’s, verscheidene soorten planten en bomen, eieren en vee. In Birmingham brengen we een bezoek aan het geweldige Barber Vintage Motorsports Museum!

Dag 13 Montgommery – Foley (217 mijl)

Via de Highway 65 verlaten we Montgommery zuidelijk tot Greenville. Hier gaan we verder over secundaire wegen door bossen en open velden tot Foley. Ontspannen toeren!

Dag 14 Foley –New Orleans (184 mijl)

De laatste etappe van onze reis gaat via Gulf Shores. We rijden naar Mobile Point, dat aan het eind van een lang schiereiland in de Golf van Mexico ligt. Met de veerboot maken we de overtocht naar Dauphin Island, gelegen in de Mobile Bay. Vanaf dit eiland rijden we over de Dauphin Island Bridge de staat Louisiana binnen. Highway 90 West leidt ons op een fabelachtige manier terug naar New Orleans. We rijden lange tijd over een strandweg langs statige huizen en mooie stadjes. De Highway 90 brengt ons tot vrijwel aan de deur van ons hotel. We leveren de motoren in en nemen nog een keer een diepe duik in het uitgaansleven van New Orleans.

Dag 15 New Orleans – Amsterdam

Afscheid en vertrek naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Amsterdam. Als je wilt verlengen dan is dat geen enkel probleem: wij boeken graag je aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 16 dagen, 12 dagen motorhuur
 • Afstand: 3400Km
 • Etappes 220 – 350 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, entrees (veel bij deze reis) etc. rijder $ 450, duo $150
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid)
 • VISA; USA (ESTA), Canada (ETA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren
image_pdf