WESTERN HIGHLIGHTS

image_pdf

IMPROVED WESTERN HIGHLIGHTS

Tijdens deze drie-weekse tocht bestaat het gevaar dat het zuidwesten van Amerika je hart in sluipt. Door de extra rustdagen is er genoeg tijd om o.a. de grote steden te verkennen. Natuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken in de indrukwekkende nationale parken die we, al Kodak-momenten pakkend, doorkruisen. Unieke gelegenheid om de USA uitvoerig te leren kennen.

Highlights

Heb je 3 weken tijd is deze 20-daagse motorrit het allerbeste. De volgende highlights zijn te bewonderen: Higway 1 langs de Pacific, San Francisco met de mogelijkheid om o.a. Alcatraz en Fishermans Warf te bezoeken, Grand Canyon (helivlucht is een aanrader!), Ghosttown bij Jerome, de Las Vegas Strip, Los Angeles, prachtige cactussen in Joshua Tree National Park, het beste van de Route 66, Sedona Red Rocks, langs Death Valley, de General Sherman Tree met een doorsnede van 11 meter in het Sequoia Nat. P. , Tioga Pass van 3.000 meter in het Yosemite Nat. P., Zion Nat. P., Capital Reef en  het bijzondere Brice Canyon.

a

Dag 1 Amsterdam – Las Vegas

Na de vlucht en de transfer naar het hotel nemen de reisleiders de eerste praktische zaken door. Daarna hebben we tijd om van het bruisende en gezellige Las Vegas te genieten.

Dag 2 Las Vegas – Bishop (270 mijl)

In de ochtend rijden we via de Las Vegas Strip de stad uit langs de overweldigende hoeveelheid casinos en resorts de stad uit. In noordelijke richting naar Beatty en daarna via de Highway 266 en 168 door de eenzame, prachtige en vooral bochtige Piper Mountains. Overnachten doen we in het gezellige Bishop. Zin in een “Nederlands” ontbijt? “De Echte Bakker” Schat verheugt zich op ons.

Dag 3 Bishop – Merced (210 mijl)

We rijden naar het noorden tot Lee Vining, een plaatsje vlakbij Yosemite National Park. Over de 3.300m hoge Tioga Pass vervolgen we onze route door dit geweldige berglandschap met de opvallend hoge boomgrens die hier veel hoger ligt dan in Europa.

Dag 4 Merced – San Francisco (190 mijl)

Vandaag arriveren we op tijd in een van de beroemdste en leukste steden van Amerika. Dompel jezelf erin onder en bezoek Fishermans Wharf, Alcatraz, China Town, de Cablecars, Golden Gate Bridge en als afsluiter een Irish Coffee in de beroemde bar Buena Vista!

Dag 5 San Francisco (vrije dag)

Er is erg veel te doen in deze wereldstad. Een leuke aanrader is om bijvoorbeeld vanaf Fishermans Wharf een fiets te huren en daarmee over de Golden Gate naar Sausalito te rijden en van daar met de ferry langs het beruchte Alcatraz terug naar Pier 39.

Dag 6 San Francisco – Visalia/Tulare (280 mijl)

Langs de beroemde Highway 1 rijden we in zuidelijke richting. Deze Pacific Coast Highway loopt helemaal langs de kust van Canada tot de zuidelijkste tip van Mexico. We toeren verder door glooiend heuvelachtig landschap, fruitplantages en wijngaarden naar Visalia.

Dag 7 Visalia/Tulare – Visalia/Tulare (165 mijl)

Op deze vrije dag is het een must om het Sequoia National Phier zien we de grootste bomen op aarde met als uitblinker de ‘Sherman Tree’, met zijn onvoorstelbare diameter. Via honderden bochten dalen we daarna af terug naar het hotel voor een koele duik in het zwembad.

Dag 8 Visalia/Tulare – Los Angeles (270 mijl)

Het minder bekende en rustige Los Padres National Forest Park is de ultieme kick voor bochtenliefhebbers. We doen een drankje in Ojai en dan stappen we weer op om naar LA te koersen.

Dag 9 Los Angeles – Palm Springs (210 mijl)

 

Vandaag wellicht het fraaiste bochtenwerk dat de USA te bieden heeft. De Silver Crest Higway, hoog in de San Bernardino Mountains, met prachtige vergezichten over Los Angeles. Overnachten doen we in het bekende Palm Springs.

Dag 10 Palm Springs – Lake Havasu (210 mijl)

Via het Joshua Tree National Park en de plaats Twenty Nine Palms – volgens ons staan er veel meer – rijden we de woestijn in. Bij Parker steken we de Colorado River over naar Arizona en sturen in noordelijke richting naar onze bestemming van vandaag, met de beroemde London Bridge. Inderdaad: ‘Geïmporteerd vanuit Londen’.

Dag 11 Lake Havasu – Seligman (165 mijl)

Vandaag zoveel mogelijk over de Route 66. Eerst over de legendarische Oatman Pass waar – kijk uit – veel ezels loslopen naar het oude westernstadje Seligman. Liefhebbers kunnen zich daar laten scheren in de beroemde barbershop ‘Angels’.

Dag 12 Seligman – Flagstaff (200 mijl)

We rijden verder op Route 66, maar een stuk voor Williams rijden we zuidwaarts, om de prachtige Red Rocks van Sedona en het artistieke dorpje Jerome met zijn `Ghosttown` niet te missen. We overnachten in het gezellige Flagstaff, vlak voor de Grand Canyon gelegen.

Dag 13 Flagstaff – Flagstaff (200 mijl)

Vandaag bezoeken we de grootste kloof op aarde; de Grand Canyon – een rit van twee uur. Rijdend langs de South Rim stoppen we bij de vele viewpoints. Je voelt je nietig bij dit wereldwonder. Je hebt de mogelijkheid om een helikoptervlucht en een bezoek aan het Imax-theater te maken. Zo is het contact met de Canyon helemaal Close and Personal. Aanraders!

Dag 14 Flagstaff – Blanding (320 mijl)

Door de Painted Desert – die zijn naam dankt aan de gekleurde (zand)steenformaties die rode, paarse en bruine tinten aannemen – rijden we via Kayenta naar Monument Valley, waar we uitgebreid pauzeren. Een optionele offroad-tocht met door echte Indianen bestuurde Jeeps brengt je niet alleen Into The Wild, maar ook Into Marlboro County. Daarna via Mexican Hat naar Blanding.

Dag 15 Blanding – Panguitch (320 mijl)

Een prachtige rit door het Capitol Reef National Park, uitgestrekte natuur met slechts af en toe een tegenligger, rondje langs de Natural Bridges, rotsformaties, bergen en… bochten. Veel bochten.

Dag 16 Panguitch – St. George (150 mijl)

Na een bezoek aan het Bryce Canyon National Park, met zijn door de natuur bizar gevormde rotspartijen – de zogeheten ‘hoodoos’ – rijden we door het ook al zo prachtige Zion National Park. Afzakkertje bij het zwembad.

Dag 17 St. George – Las Vegas (145 mijl)

Van St. George rijden we naar het Amerikaanse walhalla van entertainment: Las Vegas. We arriveren vroeg, dus is er alle gelegenheid om dit centrum van vermaak uitgebreid te verkennen.

Dag 18 Las Vegas (vrije dag)

Ze zeggen het van New York, maar deze stad slaapt echt nooit. Vandaag is er alle tijd om de kolossale hotels te verkennen, te shoppen, vette hamburgers te scoren en een gokje te wagen. Of: doe eens gek en pak een achtbaan bovenop een hotel. Of ga trouwen in een van de kapelletjes. In Las Vegas kan alles.

Dag 19 Las Vegas – Amsterdam

Een korte rit naar het vliegveld voor een langere vlucht. Mocht je willen verlengen om wat langer van Nevada te genieten dan is dat eenvoudig te regelen: wij boeken graag je aanvullende wensen.

Dag 20 Aankomst te Amsterdam

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 20 dagen, 16 dagen motorhuur
 • Afstand: 5350 Km
 • Etappes 240 – 490 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)
 • Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $ 420, duo $75
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid)
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren

image_pdf