WESTERN HIGHLIGHTS

WESTERN HIGHLIGHTS

Tijdens deze drie-weekse tocht bestaat het gevaar dat het zuidwesten van Amerika je hart in sluipt. Door de extra rustdagen is er genoeg tijd om o.a. de grote steden te verkennen. Natuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken in de indrukwekkende nationale parken die we, al Kodak-momenten pakkend, doorkruisen. Unieke gelegenheid om de USA uitvoerig te leren kennen.

Highlights

Heb je 3 weken tijd is deze 20-daagse motorrit het allerbeste. De volgende highlights zijn te bewonderen: Higway 1 langs de Pacific, San Francisco met de mogelijkheid om o.a. Alcatraz en Fishermans Warf te bezoeken, Grand Canyon (helivlucht is een aanrader!), Ghosttown bij Jerome, de Las Vegas Strip, Los Angeles, prachtige cactussen in Joshua Tree National Park, het beste van de Route 66, Sedona Red Rocks, langs Death Valley, de General Sherman Tree met een doorsnede van 11 meter in het Sequoia Nat. P. , Tioga Pass van 3.000 meter in het Yosemite Nat. P., Zion Nat. P., Capital Reef en  het bijzondere Brice Canyon.

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

Na de vliegtuigstoel is het heerlijk toeven in het luxe airporthotel van Los Angeles. Na aankomst & opfrissen neemt je reisleider onder genot van een drankje alvast wat praktische zaken door.

Dag 2 Los Angeles – Palm Springs (200 mijl)

Vroeg opstaan voor de eerste kennismaking met de motoren. Daarna rijden we relaxt – het eerste stukje over de Interstate – de stad uit. Dan volgt een mooie klim en al de eerste bochten langs het grootste zoetwatermeer van California: Lake Elsinore.

Dag 3 Palm Springs – Lake Havasu (210 mijl)

Via het Joshua Tree National Park en de plaats Twenty Nine Palms – volgens ons staan er veel meer – rijden we de woestijn in. Bij Parker steken we de Colorado River over naar Arizona en sturen in noordelijke richting naar onze bestemming van vandaag, met de beroemde London Bridge. Inderdaad: ‘Geïmporteerd vanuit Londen’.

Dag 4 Lake Havasu – Williams (245 mijl)

Vandaag zoveel mogelijk over de Route 66. Eerst over de legendarische Oatman Pass waar – kijk uit – veel ezels loslopen naar het oude westernstadje Seligman. Liefhebbers kunnen zich daar laten scheren in de beroemde barbershop ‘Angels’. Voorts verder naar het gezellige Williams met veel westernbars.

Dag 5 Williams – Flagstaff (ca. 200 mijl)

Vandaag bezoeken we de grootste kloof op aarde; de Grand Canyon – een rit van twee uur. Rijdend langs de South Rim stoppen we bij de vele viewpoints. Je voelt je nietig bij dit wereldwonder. Je hebt de mogelijkheid om een helikoptervlucht en een bezoek aan het Imax-theater te maken. Zo is het contact met de Canyon helemaal Close and Personal. Aanraders!

Dag 6 Flagstaff – Blanding (320 mijl)

Door de Painted Desert – die zijn naam dankt aan de gekleurde (zand)steenformaties die rode, paarse en bruine tinten aannemen – rijden we via Kayenta naar Monument Valley, waar we uitgebreid pauzeren. Een optionele offroad-tocht met door echte Indianen bestuurde Jeeps brengt je niet alleen Into The Wild, maar ook Into Marlboro County. Daarna via Mexican Hat naar Blanding.

Dag 7 Blanding – Panguitch (320 mijl)

Een prachtige rit door het Capitol Reef National Park, uitgestrekte natuur met slechts af en toe een tegenligger, rondje langs de Natural Bridges, rotsformaties, bergen en… bochten. Veel bochten.

Dag 8 Panguitch – St. George (150 mijl)

Na een bezoek aan het Bryce Canyon National Park, met zijn door de natuur bizar gevormde rotspartijen – de zogeheten ‘hoodoos’ – rijden we door het ook al zo prachtige Zion National Park. Afzakkertje bij het zwembad.

Dag 9 St. George – Las Vegas (145 mijl)

Van St. George rijden we naar het Amerikaanse walhalla van entertainment: Las Vegas. We arriveren vroeg, dus is er alle gelegenheid om dit centrum van vermaak uitgebreid te verkennen.

Dag 10 Las Vegas (vrije dag)

Ze zeggen het van New York, maar deze stad slaapt echt nooit. Vandaag is er alle tijd om de kolossale hotels te verkennen, te shoppen, vette hamburgers te scoren en een gokje te wagen. Of: doe eens gek en pak een achtbaan bovenop een hotel. Of ga trouwen in een van de kapelletjes. In Las Vegas kan alles.

Dag 11 Las Vegas – Bishop (270 mijl)

Vertrek voor een rit, noordelijk, om het beruchte Death Valley heen. De stad uit naar Beatty en daarna via de Highway 266 en 168 door het eenzame maar echt prachtige gebied van de Piper Mountains. Overnachten doen we in het gezellige Bishop. Zin in een “Nederlands” ontbijt? “De Echte Bakker” Schat verheugt zich op ons.

Dag 12 Bishop – Merced (210 mijl)

We rijden naar het noorden tot Lee Vining, een plaatsje vlakbij Yosemite National Park. Over de 3.300 m hoge Tioga Pass vervolgen we onze route door dit geweldige berglandschap dat zo voor de Alpen kan doorgaan. Ware het niet dat de boomgrens hier veel hoger ligt.

Dag 13 Merced – San Francisco (190 mijl)

Vandaag arriveren we op tijd in een van de beroemdste en leukste steden van Amerika. Dompel jezelf erin onder en bezoek Fishermans Wharf, Alcatraz, China Town, de Cablecars, Golden Gate Bridge en als afsluiter een Irish Coffee in de beroemde bar Buena Vista!

Dag 14 San Francisco

Er is erg veel te doen in deze wereldstad. Een leuke aanrader is om op Fishermans Wharf een fiets te huren en daarmee over de Golden Gate naar Sausalito te rijden en van daar met de ferry langs Alcatraz terug naar Pier 39.

Dag 15 San Francisco – Visalia (280 mijl)

Langs de beroemde Highway 1 rijden we in zuidelijke richting. Deze Pacific Coast Highway loopt helemaal langs de kust van Canada tot aan Mexico. We toeren verder door glooiend heuvelachtig landschap, fruitplantages en wijngaarden naar Visalia

Dag 16 Visalia – Visalia (165 mijl)

Op deze vrije dag is het een must om het Sequoia National Park te bezoeken. We maken kennis met de ‘Sherman Tree’, de grootste boom op aarde die ruim 83 meter meet. Via honderden bochten dalen we daarna af terug naar het hotel voor een koele duik in het zwembad.

Dag 17 Visalia – Los Angeles (270 mijl)

Het minder bekende en rustige Los Padres National Forest Park is de ultieme kick voor bochtenliefhebbers. We doen een drankje in Ojai en dan stappen we weer op om naar LA te koersen. We geven de motoren af en ’s avonds is er tijd om Rodeo Drive, Sunset Blvd. en Hollywood te bezoeken.

Dag 18 Los Angeles (vrije dag)

Vrije dag, ideaal voor een bezoek aan de Universal Studios, het Paul Getty Museum, Disneyland of andere bezienswaardigheden. Vraag uw reisleider om tips, want er is veel te beleven.

Dag 19 Los Angeles – Amsterdam

Per hotelshuttle naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam… Of wil je verlengen? Wij informeren graag over de mogelijkheden en boeken alle aanvullende wensen.

Dag 20 Aankomst te Amsterdam

Route Google Maps

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 20 dagen, 16 dagen motorhuur
 • Afstand: 5350 Km
 • Etappes 240 – 490 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)
 • Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $ 420, duo $75
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid)
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren