WESTERN HIGHLIGHTS

image_pdf

WESTERN HIGHLIGHTS

Gedurende deze drie weken loop je het risico dat het zuidwesten van Amerika je hart steelt. Dankzij extra rustdagen heb je ruim de tijd om de grote steden te verkennen. Natuurliefhebbers worden volledig verwend met de verbluffende nationale parken die we doorkruisen, waarbij we gedenkwaardige Kodak-momenten vastleggen. Het is een unieke kans om de Verenigde Staten uitgebreid te ontdekken.

Highlights

Als je 3 weken de tijd hebt, is deze 20-daagse motorrit absoluut de ultieme ervaring. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt bewonderen: een schilderachtige rit langs Highway 1 langs de Stille Oceaan, het verkennen van San Francisco met de mogelijkheid om plaatsen zoals Alcatraz en Fisherman’s Wharf te bezoeken, de adembenemende Grand Canyon (een helikoptervlucht wordt sterk aanbevolen!), een bezoek aan de Ghosttown bij Jerome, het bruisende nachtleven van de Las Vegas Strip, ontdekking van Los Angeles, bewondering voor prachtige cactussen in Joshua Tree National Park, het beste van de legendarische Route 66, genieten van de betoverende Sedona Red Rocks, een reis door Death Valley, het aanschouwen van de indrukwekkende General Sherman Tree met een diameter van 11 meter in Sequoia National Park, het oversteken van de 3.000 meter hoge Tioga Pass in Yosemite National Park, bewondering voor de pracht van Zion National Park, het verkennen van Capitol Reef en het unieke Bryce Canyon.

a

Dag 1: Amsterdam – Las Vegas – De Aftrap van een Onvergetelijk Avontuur!
Stap aan boord voor de ultieme kick-off van een waanzinnig avontuur! Vanuit Amsterdam vliegen we naar het bruisende Las Vegas. Bij aankomst nemen onze reisleiders je mee naar een luxe hotel, waar je je opfrist en samen met ons de plannen bespreekt. En dan? Tijd om Las Vegas te ontdekken!

Dag 2: Las Vegas – Bishop (270 mijl) – De Glitter van Vegas Achter ons Latend
De motoren staan voor je klaar voor een rit langs de indrukwekkende Las Vegas Strip. We verlaten de stad en steken de grens over naar Beatty, gevolgd door een enerverende tocht door de eenzame en bochtige Piper Mountains. Overnachten doen we in het gezellige Bishop, waar een “Nederlands” ontbijt op je wacht bij “De Echte Bakker” Schat.

Dag 3: Bishop – Merced (210 mijl) – Adembenemende Vergezichten in Yosemite
Noordwaarts, naar Lee Vining, en dan de sensationele Tioga Pass over in Yosemite National Park. Een afdaling langs betoverende meren brengt ons naar Merced. Bereid je voor op een rit vol adembenemende vergezichten.

Dag 4: Merced – San Francisco (190 mijl) – De Betovering van San Francisco
Vroeg arriveren we in het bruisende San Francisco. Verken Fishermans Wharf, Alcatraz, China Town, de Cablecars en sluit de dag af met een legendarische Irish Coffee in de beroemde bar Buena Vista!

Dag 5: San Francisco (vrije dag) – Ontdekkingstocht
San Francisco wacht op je. Huur een fiets, doorkruis de Golden Gate naar Sausalito en keer terug met de ferry langs Alcatraz. Er is zoveel te ontdekken in deze stad vol charme.

Dag 6: San Francisco – Visalia/Tulare (280 mijl) – Slingerend Langs de Kust
Langs de beroemde Highway 1, slingerend langs de kust. Een tocht door glooiend landschap, fruitplantages en wijngaarden brengt ons naar Visalia. Een rit vol variatie en verrassingen.

Dag 7: Visalia/Tulare – Visalia/Tulare (165 mijl) – Reuzen van Sequoia National Park
Vandaag staat het imposante Sequoia National Park op het programma. Bewonder de grootste bomen op aarde, inclusief de ongelooflijke ‘Sherman Tree’. Een dag vol bochten en hoogtepunten.

Dag 8: Visalia/Tulare – Los Angeles (270 mijl) – Los Padres National Forest Paradijs
Laat je verrassen door het minder bekende Los Padres National Forest Park, een waar paradijs voor bochtenliefhebbers. Na een tussenstop in Ojai koersen we richting LA.

Dag 9: Los Angeles – Palm Springs (210 mijl) – Zinderende Bochten op de Silver Crest Highway
Vandaag staat het fraaiste bochtenwerk op het programma. De Silver Crest Highway biedt adembenemende vergezichten over Los Angeles. Overnachten doen we in het bekende Palm Springs, een oase van ontspanning.

Dag 10: Palm Springs – Lake Havasu (210 mijl) – Door Woestijnwegen naar de Iconische London Bridge
Via het Joshua Tree National Park en de indrukwekkende Colorado River naar Arizona. De beroemde London Bridge wacht op ons in Lake Havasu. Een dag vol woestijnwegen en iconische bezienswaardigheden.

Dag 11: Lake Havasu – Seligman (165 mijl) – Legendarische Route 66 Dag
Een dag gewijd aan de legendarische Route 66. Via de Oatman Pass naar het oude westernstadje Seligman. Laat je verrassen in de beroemde barbershop ‘Angels’.

Dag 12: Seligman – Flagstaff (200 mijl) – Betoverende Red Rocks en Jerome’s Ghosttown
Route 66 blijft ons verbazen. Voor Williams gaan we zuidwaarts om de prachtige Red Rocks van Sedona en het artistieke Jerome met zijn ‘Ghosttown’ te ontdekken. Overnachten doen we in het gezellige Flagstaff, vlak voor de Grand Canyon.

Dag 13: Flagstaff – Flagstaff (200 mijl) – De Grootsheid van de Grand Canyon
De dag van de grootste kloof op aarde: de Grand Canyon. Een adembenemende rit langs de South Rim met talloze uitkijkpunten. Optionele helikoptervlucht en bezoek aan het Imax-theater voor een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Dag 14: Flagstaff – Blanding (320 mijl) – Door de Painted Desert naar Monument Valley
Rijd door de Painted Desert naar Monument Valley en maak een optionele offroad-tocht met Indiaanse Jeeps. Een dag vol avontuur en onvergetelijke indrukken.

Dag 15: Blanding – Panguitch (320 mijl) – Capitol Reef National Park Pracht
Een prachtige rit door het Capitol Reef National Park, langs Natural Bridges en adembenemende bochten. Voor de bochtenliefhebbers een waar paradijs.

Dag 16: Panguitch – St. George (150 mijl) – Natuurpracht en Ontspanning bij het Zwembad
Na het bewonderen van Bryce Canyon en Zion National Park, sluiten we de dag af bij het zwembad. Een perfecte mix van natuurpracht en ontspanning.

Dag 17: St. George – Las Vegas (145 mijl) – Terug naar het Entertainmentwalhalla
Terug naar het Amerikaanse entertainmentwalhalla: Las Vegas. Geniet van de glitter en glamour, want vanavond hebben we alle tijd om deze stad te verkennen.

Dag 18: Las Vegas (vrije dag) – Onbegrensde Mogelijkheden in Las Vegas
Las Vegas, waar alles kan en niets te gek is. Verken de kolossale hotels, shop, waag een gokje of maak een ritje op een achtbaan bovenop een hotel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dag 19: Las Vegas – Amsterdam – Terug naar de Nederlandse Bodem
Een korte rit naar het vliegveld voor een langere vlucht terug naar Amsterdam. En als je nog meer wilt genieten van Nevada, regelen wij graag je aanvullende wensen.

Dag 20: Aankomst te Amsterdam – Een Reis Vol Avontuur en Onvergetelijke Ervaringen

a


Belangrijk:

 • Kleine Groepen van Ø 13 Motorrijders
 • Lengte reis 20 dagen, 16 dagen motorhuur
 • Afstand: 5350 Km
 • Etappes 240 – 490 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk (eenvoudig) ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor i.g.v. technische gebreken
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)
 • Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $525, duo $125
 • Luchthavenbelasting (deze bedraagt ca. €365)
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid)
 • VISA; USA (ESTA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren

image_pdf