ZUID AFRIKA, GARDENROUTE

GARDEN ROUTE, ZUID AFRIKA

Kaapstad met zijn onvergetelijke uitzicht vanaf de Tafelberg, heerlijke toeren door de wijnstreek tussen Stellenbosch en Franschhoek, Canopying in het Hottentots Nature Reserve, walvissen en dolfijnen spotten bij Plettenberg, de Big 5 in Addo en andere Nature Reserves, eenzame woestijnwegen, prachtig groen, uitrusten bij Kaap de Goede Hoop en natuurlijk het zuidelijkste tipje bij Cape Agulhas. Een afwisselende reis,  heerlijk weer, een ronkende Harley en veel ondernemen!

Informatie

Deze 16-daagse georganiseerde rondreis is incl. retourticket Amsterdam – Kaapstad (excl. luchthavenbelasting van ca. €350), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen waarin plaats is voor de bagage.

Dag 1 Amsterdam – Kaapstad

We vliegen vanaf Amsterdam naar Los Angeles alwaar we naar het luxe airport hotel worden gebracht. Even naar de kamer, opfrissen en daarna nemen we wat praktische zaken door met de reisleider, onder het genot van een drankje.

Dag 2 Kaapstad – Santa Maria (220 mijl)

’s Ochtends maken we kennis met de stalen rossen die ons de komende weken trouwe diensten zullen bewijzen. Daarna ronken we via Santa Monica de stad uit over de Highway 1 naar Ojai en vandaar door Los Padres National Forest waar de drukte al snel van je afvliegt. We overnachten in Santa Maria.

Dag 3 Santa Maria – Santa Cruz (235 mijl)

De hele dag Highway 1! Geniet van de beroemdste kustweg, slingerend langs de Pacific van de Canadese grens tot het zuidelijkste punt van Mexico.

Dag 4 Santa Cruz – San Francisco (85 mijl)

De imposante Golden Gate Bridge staat vanmiddag op het programma, uiteraard rijden we er overheen! Daarna checken we vroeg in en vervolgens kun je diverse sightseeing tours maken: een rit met een Cablecar, bezichtiging van Fishermans Wharf, het beruchte Alcatraz, China Town en een (echt leuke) fietstocht over de Golden Gate.

Dag 5 San Francisco – Merced (190 mijl)

Langs de San Francisco Bay verlaten we vandaag de stad om over een prachtig, bochtig parcours te midden van het glooiende landschap Mount Hamilton – de hoogste berg in de regio met uitzicht over Silicon Valley – te bereiken. Via het stadje Patterson rijden we langs citrusplantages naar Merced.

Dag 6 Merced – Bishop (210 mijl)

Het fotogenieke Yosemite National Park zal velen verrassen met op 3.300m hoogte de Tioga Pass. Daarna een lange afdaling langs schitterende meren. Onder aan de “berg” rechtsaf en op naar het gezellige Bishop.

Dag 7 Bishop – Las Vegas (290 mijl)

Bergliefhebbers komen weer aan hun trekken vandaag. We rijden over de prachtige Highway 168 en 266 door het eenzame maar prachtige gebied van de Piper Mountain Wilderness Area. Op diverse plaatsen zijn Kodak-momenten. Zorg dat je uitgerust bent, want vanavond mag je niet missen in ’s werelds bekendste entertainmentstad!

Dag 8 Las Vegas – St. George (150 mijl)

Nog wat gewonnen? De geluiden van de slotmachines laten we vandaag achter ons om de stilte – en warmte – in te rijden. We bereiken St. George waar we heerlijk het zwembad in kunnen duiken.

Dag 9 St. George – Flagstaff (305 mijl)

Je hebt er misschien nog weinig van gehoord, maar Zion National Park zal met zijn bijzondere rotsformaties in je geheugen gegrift blijven staan. We vervolgen de relaxte rit via de Navajo Bridge, over de Colorado River en door de Painted Desert naar Flagstaff. Dit oude stadje ligt aan de Route 66 en heeft een lange geschiedenis. En een leuk uitgaansleven!

Dag 10 Flagstaff – Flagstaff (ca. 200 mijl)

Vandaag even uitslapen, ontbijten en een van de zeven wereldwonderen bezoeken: de Grand Canyon bereiken we na een rit van ongeveer twee uur. Rijdend over de South Rim voel jij je nietig bij het zien van dit natuurgeweld…
Een Helivlucht en een bezoek aan het Imax-theater moet je echt meenemen!

Dag 11 Flagstaff – Kingman (245 mijl)

Kunst, indianencultuur en de Red Rocks maken van Sedona een niet te missen stadje. Het artistieke Jerome (laat je ook verrassen met een bezoek aan Ghosttown) is goed voor een drankje, even door het dorp slenteren of een rondje biljart. Via Chino Valley rijden we richting Seligman, het bekendste plaatsje aan de Route 66, waar we uitvoerig stoppen naar Kingman.

Dag 12 Kingman – Palm Springs (245 mijl)

Over smalle wegen vervolgen we de Route 66 over de bekende Oatman Pass. Bij Needles de Colorado River over, terug naar California. Het ‘Born to be Wild’ gevoel zet in als we lange tijd over eenzame woestijnwegen rijden. Aan het einde van de dag Joshua Tree nog door (nog bekender dankzij het fraaie album van U2), daarna langs duizenden windturbines naar de oase van vanavond: Palm Springs.

Dag 13 Palm Springs – Los Angeles (200 mijl)

Als afscheidsrit maken we een mooie klim en er is ook weer heerlijk bochtenwerk. Langs Lake Elsinore werpen we de laatste blikken op de Cleveland National Forest om het laatste stukje via de Interstate LA in te rijden. Aftanken, motoren inleveren, einde van een geweldige motorreis!

Dag 14 Los Angeles (vrije dag)

Vandaag heb je een mooie kans om de huizen van de Hollywood-VIP’s te spotten, de Universal Studio’s te bezoeken, te shoppen in Santa Monica, te slenteren langs Venice Beach of met de limousine door Beverly Hills te laten rijden. Rodeo Drive here we come!

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

De hotelshuttle staat klaar om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar Amsterdam. Als je wilt verlengen dan is dat geen enkel probleem: wij boeken graag je aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

Route Google Maps

Reisdata 2018

 • 19 mei
 • 2 juni
 • 28 juli
 • 18 augustus
 • 1 september
 • 15 september

Prijs per persoon

 • Cat. 1 – € 3.075
 • Cat. 2 – € 3.280
 • Cat. 3 – € 3.495
 • Cat. 4 – € 3.725
 • Cat. 5 – € 3.795
 • Cat. 6 – € 3.875
 • Trike – € 4.225
 • Duo – € 2.050

Toeslagen & verzekeringen

 • Optioneel 1-pers. kamer € 840
 • Hoogseizoen toeslag (bij vertrek van 22/6-31/8) € 220
 • VIP verzekering per dag € 20 ÓF
 • VIP PLUS verzekering per dag € 27
 • Annuleringsverzekering 5,50% van de reissom
 • Reisverzekering, klik hier:mondial logo

Brochure aanvragen?