LADY-BIKERS, GO USA

WESTERN DISCOVERY II

Staat op jouw bucketlist die “once in a lifetime”-motormijlen rijden?

Dit is jouw kans om met andere motorvrouwen de Amerikaanse westkust te verkennen. Ga het avontuur aan, voel je vogelvrij, ervaar het prachtige landschap. Deze reis wordt een ervaring! Dit is wat we gaan beleven: de befaamde Highway 1, San Francisco, Joshua Tree, Grand Canyon, Zion, Yosemite en het beste van de Historic 66.

Informatie

De reis brengt ons van Los Angeles via Highway 1 langs de Stille Oceaan naar San Francisco. Vervolgens via Lake Tahoe richting de nationale parken zoals Yosemiti en Sequoia. Vanuit California dwars door de Death Valley woestijn naar Nevada om in Las Vegas te arriveren voor een pauze dag. Evt. een extra motortoer richting de Hooverdam en Grand Canyon behoort tot de mogelijkheden, of wie ervoor kiest- zelfs per helikopter. Vanuit Vegas (Sin City) weer retour downtown LA. De reis/uitdaging zit erop!

Haal het maximale uit je reis en laat je verrassen door de vele highlights op deze zorgvuldig uitgezette route. Deze gaan echt over de mooiste wegen, door nationale parken en steden. Leer het pure Amerika kennen. Geen stress over routes, hotels en planning ….. Dus genieten met een grote “G”.

Weet je niet of je deze speciale “lady bikers only” reis aankan?

Ook hier hebben we aan gedacht. Je kunt steunen op enthousiaste tourbegeleiders met een enorme passie voor het motorrijden. Zij hebben als achtergrond dat ze professionele rijinstructeurs zijn Corinne Toirkens geeft al jaren instructies aan de Nederlandse motoragenten en vindt het geweldig om ondersteund door haar partner (eveneens instructeur) de deelneemsters onderweg indien gewenst te adviseren om simpel weg beter en veiliger met meer plezier die vele bochte te rijden. .Zij zijn er voor jou als jij dat aangeeft. Denk daarbij aan vertrouwen opbouwen op de motor, rijvaardigheid optimaliseren door tips/tops. Kennis vergaren over o.a. het waarnemingsproces, bochtentechnieken en deze eenmaal thuis op het Europese vaste land ook in de praktijk brengen. Kortom, met deze reis kan het mes aan twee kanten snijden. Kom op motorvrouwen, wie gaat de uitdaging aan?

Tijdens deze speciale groepsreis is gezelligheid belangrijk waarbij uiteraard veiligheid voorop staat.

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

We vliegen vanaf Amsterdam naar Los Angeles alwaar we naar het luxe airport hotel worden gebracht. Even naar de kamer, opfrissen en daarna nemen we wat praktische zaken door met de reisleider, onder het genot van een drankje.

Dag 2 Los Angeles – Santa Maria (220 mijl)

’s Ochtends maken we kennis met de stalen rossen die ons de komende weken trouwe diensten zullen bewijzen. Daarna ronken we via Santa Monica de stad uit over de Highway 1 naar Ojai en vandaar door Los Padres National Forest waar de drukte al snel van je afvliegt. We overnachten in Santa Maria.

Dag 3 Santa Maria – Santa Cruz (235 mijl)

De hele dag Highway 1! Geniet van de beroemdste kustweg, slingerend langs de Pacific van de Canadese grens tot het zuidelijkste punt van Mexico.

Dag 4 Santa Cruz – San Francisco (85 mijl)

De imposante Golden Gate Bridge staat vanmiddag op het programma, uiteraard rijden we er overheen! Daarna checken we vroeg in en vervolgens kun je diverse sightseeing tours maken: een rit met een Cablecar, bezichtiging van Fishermans Wharf, het beruchte Alcatraz, China Town en een (echt leuke) fietstocht over de Golden Gate.

Dag 5 San Francisco – Lake Tahoe (190 mijl)

Over de beroemde Baybridge rijden we de stad uit. Eerst langs Nappa – bekend van de goede wijnen – dan de bergen in naar Lake Tahoe. Heerlijk aan het meer de avond in laten gaan.

Dag 6 Lake Tahoe – Oakhurst (210 mijl)

Het fotogenieke Yosemite National Park zal velen verrassen met op 3.300m hoogte de Tioga Pass. Weer een hoop bochten en prachtige vergezichten. Overnachten in het rustieke Oakhurst.

Dag 7 Oakhurst – Visalia (290 mijl)

Bergliefhebbers komen weer aan hun trekken vandaag. We rijden over de prachtige Highway 168 en 266 door het eenzame maar prachtige gebied van de Piper Mountain Wilderness Area. Op diverse plaatsen zijn Kodak-momenten. Zorg dat je uitgerust bent, want vanavond mag je niet missen in ’s werelds bekendste entertainmentstad!

Dag 8 Visalia – Visalia (150 mijl)

Nog wat gewonnen? De geluiden van de slotmachines laten we vandaag achter ons om de stilte – en warmte – in te rijden. We bereiken St. George waar we heerlijk het zwembad in kunnen duiken.

Dag 9 Visalia – Lone Pine (305 mijl)

Je hebt er misschien nog weinig van gehoord, maar Zion National Park zal met zijn bijzondere rotsformaties in je geheugen gegrift blijven staan. We vervolgen de relaxte rit via de Navajo Bridge, over de Colorado River en door de Painted Desert naar Flagstaff. Dit oude stadje ligt aan de Route 66 en heeft een lange geschiedenis. En een leuk uitgaansleven!

Dag 10 Lone Pine – Las Vegas (ca. 200 mijl)

Vandaag even uitslapen, ontbijten en een van de zeven wereldwonderen bezoeken: de Grand Canyon bereiken we na een rit van ongeveer twee uur. Rijdend over de South Rim voel jij je nietig bij het zien van dit natuurgeweld…
Een Helivlucht en een bezoek aan het Imax-theater moet je echt meenemen!

Dag 11 Las Vegas  – vrije dag (245 mijl)

Vandaag is er alle tijd om de kolossale hotels te verkennen, te shoppen, vette hamburgers te scoren en een gokje te wagen. Of: doe eens gek en pak een achtbaan bovenop een hotel. Of ga trouwen in een van de kapelletjes, maak een helivlucht naar de Grand Canyon of ….rij met de motor naar de Skywalk en loop over een enorme glasplat met de Canyon direct onder je! In Las Vegas kan alles.

Dag 12 Las Vegas – Barstow (160 mijl)

We stoppen in Calico voor een bezoek aan het unieke openluchtmuseum ‘Ghost Town’. Daarna bereiken we Sunny California en logeren in mijnwerkersstadje Barstow waarmee we de ‘Mother Road’ weer oppakken.

Dag 13 Barstow – Los Angeles (165 mijl)

We sluiten het ‘Get your kicks on Route 66’-gevoel af met een prachtige motortocht door de bergen van California en eindigen aan de Stille Oceaan. We nemen afscheid van de trouwe tweewielers en genieten van zon, zee en strand of een wandeling langs de boulevard en pier.

Dag 14 Los Angeles (vrije dag)

Vandaag heb je een mooie kans om de huizen van de Hollywood-VIP’s te spotten, de Universal Studio’s te bezoeken, te shoppen in Santa Monica, te slenteren langs Venice Beach of met de limousine door Beverly Hills te laten rijden. Rodeo Drive here we come!

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

De hotelshuttle staat klaar om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar Amsterdam. Als je wilt verlengen dan is dat geen enkel probleem: wij boeken graag je aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

Route Google Maps

a


Belangrijk:

 • Professionele (vrouwelijke) rijinstructeur 
 • Lengte reis 16 dagen, 12 dagen motorhuur
 • Afstand: 4100 Km
 • Etappes 140 – 495 Km


Inclusief:

 • Vliegticket (economy)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Transfers (vliegveld – hotel – verhuurstation)
 • Alle overnachtingen (2 pers./kamer – comfortabele middenklasse hotels)
 • Parkeergeld hotels
 • Gedeeltelijk ontbijt
 • USA on Wheels – EagleRider huurmotor
 • Vrije mijlen
 • Reservemotor
 • ZERO-Risk verzekering (eigen risico is afgedekt)
 • Hoge WA dekking (1 miljoen)
 • Tassen/koffers
 • Sloten
 • VIP Check-In
 • Gekoeld water (tijdens de rijdagen)
 • Gekoelde drankjes tegen kostprijs (tijdens rijdagen)
 • Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Voucher voor brandstof motor, nationale parken, etc. rijder $ 365, duo $75
 • Helm, motorkleding (i.v.m. hygiëne en veiligheid
 • VISA; USA (ESTA), Canada (ETA)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

 • Eenpersoonskamer (zie prijslijst)
 • Annuleringsverzekering 4,5% van de reissom
 • Reisverzekering (is belangrijk en hier direct af te sluiten)
Motoren