AMERICAN ROCKIES

AMERICAN ROCKIES

De legendarische Rocky Mountains en de Highway 1 vormen de rode draad tijdens deze motorreis. Zowel liefhebbers van ruige natuur en wildlife als die van vlot bochtenwerk en wereldsteden komen hierbij aan hun trekken. We starten in Seattle, net onder de Canadese grens, toeren o.a. door het beroemde Yellowstone National Park en doen San Francisco aan. Om volkomen voldaan na te praten op het Californische strand van Santa Monica.

Reisinformatie

Deze 16-daagse georganiseerde rondreis is incl. retourticket Amsterdam – Seattle/LA – Amsterdam (excl. luchthavenbelasting van ca. €350), transfers , alle hotelovernachtingen op basis van indeling op een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

Dag 1 Aankomst Seattle

Na de vlucht van Schiphol naar Seattle wordt u naar het comfortabele airport hotel gebracht. We frissen ons op en de reisleiding neemt vervolgens wat praktische zaken met u door onder het genot van een drankje.

Dag 2 Seattle – Moses Lake (220 mijl)

De motoren staan ’s ochtends al te popelen bij het hotel. Ze hebben zin in het Mount Baker Snoqualmie National Forest want dat wemelt van de fijne bochten. In dit bergachtige gebied ‘slapen’ twee vulcanen: Mount Baker en Glacier Peak. De ultieme vergezichten brengen u direct in vakantiestemming.

Dag 3 Moses Lake – Sandpoint(240 mijl)

Vanuit de staat Washington rijden we over de Mountain Spokane de staat Idaho in. De berg is met bijna 1800 meter een van de hoogste in deze regio en dankt zijn naam aan de Indianenstam The Spokane wat ‘Kinderen van de Zon’ betekent.

Dag 4 Sandpoint – Lolo (200 mijl)

Langs het prachtige, op sommige plaatsen 350 meter diepe Lake Pend Oreille vervolgen we onze route. Het meer zit boordevol vis, vooral de regenboogforel is goed vertegenwoordigd. In deze buurt wemelt het ook van de wilde dieren. Wellicht spot u herten en elanden, maar er komen ook wolven, zwarte en grizzly beren voor en vele, vele vogelsoorten. De highway 200 en 93 brengen ons naar Lolo.

Dag 5 Lolo – West Yellowstone (320 mijl)

Meer natuurschoon vandaag; we rijden door het Bitterroot National Forest dat zowel uit bos als uit grasland bestaat. Ook hier spotten we regelmatig wildlife: berggeiten, elanden en beren. We stoppen in het western dorp Virginia City, waar Bonanzo is opgenomen. We rijden verder tot vlak voor de ingang van het beroemde Yellowstone National Park zodat we er morgen meteen in kunnen sturen.

Dag 6 West Yellowstone – West Yellowstone (200 mijl)

Yellowstone is het eerste National Park van Amerika. Het landschap is zeer afwisselend met bossen, weides, geisers, bronnen en watervallen. Hier komen bizons, allerlei soorten herten, grizzly’s en bruine beren voor. Neem vooral lege kaartjes en reservebatterijen mee voor camera of camcorder, want deze dag levert onvergetelijke plaatjes op.

Dag 7 West Yellowstone – Twin Falls (380 mijl)

We touren nog steeds door de staat Wyoming met zijn ongerepte natuur. Aan de zuidkant rijden we Yellowstone uit naar het Grand Teton en Craters of the Moon National Park (de Apollo-astronauten oefenden daar voor de maanlanding).

Dag 8 Twin Falls – Battle Mountain (240 mijl)

De eindeloze vlaktes van Nevada trekken aan je zintuigen voorbij. Naar muziek luisterend op uw iPod of gewoon lekker mediterend tuffen we over Highway 50 die ook wel ‘The loniest Road in America’ wordt genoemd. Ons eindstation voor vandaag is het plaatsje Battle Mountain. Het ligt prachtig aan de voet van de Shoshone Range.

Dag 9 Battle Mountain – Virginia City (260 mijl)

We rijden vandaag door een zeer afwisselend gebied, zowel woestijnen als frisse bossen passeren de revue. Overnachten doen we in het historische (1859) spookstadje Virginia City. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en is ontstaan door goud- en zilvervondsten.

Dag 10 Virginia City – San Francisco (230 mijl)

Weer ontdekken we vandaag een beschermd natuurgebied waarvan u waarschijnlijk het bestaan niet wist; het Eldorado National Forest ligt in bergachtig gebied waardoor diverse visrijke rivieren slingeren. We rijden langs de wijnstreek Napa Valley naar San Francisco, waar we rond de middag via de Golden Gate Bridge aankomen. Na het inchecken genieten we van deze wereldstad. Touristische Tips: maak een ritje met een cablecar, slenter rond op Fishermans Wharf of in China Town of bezoek de beruchte gevangenis Alcatraz.

Dag 11 San Francisco – Cambria (225mijl)

We rijden de stad uit via de adembenemende Highway 1. Vandaag komen we onder andere door Santa Cruz, Monterey en Big Sur. Voor het plaatsje Cambria maken we een pitsstop in San Simeon om de Elephant Sea Lions op het strand te bekijken. Zij delen hun leefgebied met onder andere de grappige zeeotters.

Dag 12 Cambria – Santa Barbara (150 mijl)

Een prachtige rit over de Highway 1 vandaag. Aan de linkerkant niets dan prachtige heuvels en bergen, rechts steil aflopende kliffen en de imposante Pacific die er tegenaan beukt. Einddoel is Santa Barbara met zijn Spaanse Mediterrane invloeden.

Dag 13 Santa Barbara – Los Angeles (150 mijl)

De stuurmanskwaliteiten worden vandaag weer aangesproken tijdens een rit door Los Padres National Forest. Heerlijk bochtenwerk! We komen tot rust in Ojaj en vervolgen onze weg richting Los Angeles. Na een roerend afscheid van de motoren is er in de avond gelegenheid om Rodeo Drive, Sunset Blvd., Hollywood te bezichtigen. Uw reisleider geeft graag tips.

Dag 14 Los Angeles (vrije dag)

Tot besluit van deze indrukwekkende motorreis is er vandaag veel keuze uit allerlei uitstapjes. U kunt naar de Universal Studios of Disneyland, lekker shoppen in Santa Monica of luieren aan het strand of slenteren langs Venice Beach.

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

Vroeg in de ochtend brengt de hotelshuttle u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. Tenzij u uw reis wilt verlengen natuurlijk! Wij doen graag suggesties en boeken al uw aanvullende wensen. Mail of bel voor meer informatie.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam