AMERICAN ROCKIES

AMERICAN ROCKIES

De legendarische Rocky Mountains en de Highway 1 vormen de rode draad tijdens deze motorreis. Zowel liefhebbers van ruige natuur en wildlife als die van vlot bochtenwerk en wereldsteden komen hierbij aan hun trekken. We starten in Seattle, net onder de Canadese grens, toeren o.a. door het beroemde Yellowstone National Park en doen San Francisco aan. Om volkomen voldaan na te praten op het Californische strand van Santa Monica.

Reisinformatie

Yellowstone, Amerika’s mooiste National Park, is een van de belangrijkste Highlights van deze 16 daagse motorreis, maar er is zo veel meer: Highway 50 – ‚Americas loneliest highway‘, Teton National P, gaaf Westernstadje Jackson, Crater of the Moon, Twin Falls, San Francisco met optioneel een bezoek aan Alcatraz, Chinatown, fietstocht over de Golden Gate, Fishermans Warf en de befaamde Cablecar, Highway 1 langs de Pacific Ocean, in het noorden immense vlaktes (Idaho, Wyoming en Montana), slenteren in Santa Monica en Venice Beach.

Dag 1 Aankomst Seattle

Na de vlucht van Schiphol naar Seattle word je naar het comfortabele airport hotel gebracht. We frissen ons op en de reisleiding neemt vervolgens wat praktische zaken met de groep door onder het genot van een drankje.

Dag 2 Seattle – Moses Lake (220 mijl)

De motoren staan ’s ochtends al te popelen bij het hotel. Ze hebben zin in het Mount Baker Snoqualmie National Forest want dat wemelt van de fijne bochten. In dit bergachtige gebied ‘slapen’ twee vulkanen: Mount Baker en Glacier Peak. De ultieme vergezichten brengen je direct in vakantiestemming.

Dag 3 Moses Lake – Sandpoint(240 mijl)

Vanuit de staat Washington rijden we over de Mountain Spokane de staat Idaho in. De berg is met bijna 1800 meter een van de hoogste in deze regio en dankt zijn naam aan de Indianenstam The Spokane wat ‘Kinderen van de Zon’ betekent.

Dag 4 Sandpoint – Missoula (250 mijl)

Langs het prachtige, op sommige plaatsen 350 meter diepe Lake Pend Oreille vervolgen we onze route. Het meer zit boordevol vis, vooral de regenboogforel is goed vertegenwoordigd. In deze buurt wemelt het ook van de wilde dieren. Wellicht spot je herten en elanden, maar er komen ook wolven, zwarte en grizzly beren voor en vele vogelsoorten. De highway 200 en 93 brengen ons naar Missoula.

Dag 5 Missoula – Livingston (265 mijl)

Meer natuurschoon vandaag en een korte rit door Helena, de hoofdstad van Montana en daarna langs de Grassy Mountain over binnenwegen naar Livingston. Vlak voor de ingang van het beroemde Yellowstone National Park, zodat we er morgen snel in kunnen sturen.

Dag 6 Livingston – Jackson (220 mijl)

Yellowstone is het eerste National Park van Amerika. Het landschap is zeer afwisselend met bossen, weides, geisers (Old Faithfull), bronnen en watervallen. Hier komen bizons, allerlei soorten herten, grizzly’s en bruine beren voor. Aan de zuidkant rijden we Yellowstone uit naar het Grand Teton. Deze dag levert onvergetelijke plaatjes op.

Dag 7 Jackson – Twin Falls (275 mijl)

We rijden Idaho in en bezoeken het Craters of the Moon National Park (de Apollo-astronauten oefenden daar voor de maanlanding). We kruisen de niet zo bekende maar enorm lange Snake River (1.600km) en overnachten in Twin Falls.

Dag 8 Twin Falls – Battle Mountain (240 mijl)

Eerst een bezoek aan de Twin Falls watervallen! Daarna trekken eindeloze vlaktes van Nevada aan je zintuigen voorbij. Naar muziek luisterend op je iPod of gewoon lekker mediterend tuffen we over de Highway.  Ons eindstation voor vandaag is het plaatsje Battle Mountain. Het ligt prachtig aan de voet van de Shoshone Range.

Dag 9 Battle Mountain – South Lake Tahoe (260 mijl)

We rijden vandaag door afwisselend gebied, eerst woestijnen en tot passeren frisse bossen de revue. Eerst zuidelijk over de ultra eenzame Highway 305 tot Austin. Korte stop en verder de eveneens eenzame Highway 50 op, die ook wel ‘The Loniest Road in America’ wordt genoemd. Natuurlijk brengen we een bezoek aan het historische (1859) spookstadje Virginia City, ontstaan door goud- en zilvervondsten.

Dag 10 South Lake Tahoe – San Francisco (230 mijl)

Eerst even lekker bochten! Het Eldorado National Forest ligt in bergachtig gebied waardoor diverse visrijke rivieren slingeren. We rijden langs Sacramento, de wijnstreek Napa Valley naar San Francisco, waar we rond de middag bij de Golden Gate Bridge aankomen.  Touristische Tips: maak een ritje met een cablecar, slenter rond op Fishermans Wharf of in China Town of bezoek de beruchte gevangenis Alcatraz.

Dag 11 San Francisco – Santa Cruz (85 mijl)

We vertrekken laat, zodat er nog extra tijd is van deze fijne stad te genieten. We rijden de stad uit via de adembenemende Highway 1 en een korte rit brengt ons in Santa Cruz.

Dag 12 Santa Cruz – Morro Bay (170 mijl)

Een prachtige rit over de Highway 1 vandaag. Aan de linkerkant niets dan prachtige heuvels en bergen, rechts steil aflopende kliffen en de imposante Pacific die er tegenaan beukt. We passeren Monterey en Big Sur. Voor het plaatsje Cambria maken we een pitsstop in San Simeon om de Elephant Sea Lions op het strand te bekijken. Zij delen hun leefgebied met onder andere de grappige zeeotters.

Dag 13 Morro Bay– Los Angeles (150 mijl)

De stuurmanskwaliteiten worden vandaag aangesproken tijdens een rit door het Los Padres National Forest. Heerlijk bochtenwerk! We komen tot rust in Ojai en vervolgen onze weg richting Los Angeles. Na een afscheid van de motoren is er in de avond gelegenheid om Rodeo Drive, Sunset Blvd., Hollywood te bezichtigen. Je reisleider geeft graag tips.

Dag 14 Los Angeles (vrije dag)

Tot besluit van deze indrukwekkende motorreis is er vandaag veel keuze uit allerlei uitstapjes. Je kunt naar de Universal Studios of Disneyland, lekker shoppen in Santa Monica, luieren aan het strand of slenteren over Venice Beach.

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

De hotelshuttle brengt je naar het vliegveld voor de thuisreis. Mocht je willen verlengen, dan adviseren we je graag over de vele mogelijkheden.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam