KNAC goes USA

image_pdf

 KNAC goes USA – mei 2022

Wat is er mooier dan met je eigen auto het zuidwesten van Amerika met al zijn natuurschoon te doorkruisen? We beginnen ons avontuur met Highway 74 en een stop bij Hells Kitchen, verder naar het mondaine Palm Springs met zijn 100 golfbanen, het Joshua Tree National Park en op de Route 66 richting de Grand Canyon, door via Monument Valley naar het Zion National Park en optioneel Brice Canyon, Hooverdam, Valley of Fire naar het bruisende Las Vegas, via de beroemde Strip richting Death Valley (officieel de heetste plek op aarde) om 1 dag later het Yosemite National Park in te rijden, over de Tioga Pass van maar liefst 3.100 meter. Via landbouwgebieden naar het geweldige San Francisco, Cablecar, Alcatraz maar vooral met je eigen auto de Golden Gate over, verder over de befaamde Highway 1 langs Carmel richting LA. Elke dag nieuwe highlights op deze bijzondere reis die je niet wilt missen en voor velen waarschijnlijk de reis van hun leven..

Dag 1  Amsterdam – Los Angeles (CA)

Vervoer naar het hotel bij de luchthaven van LA. We halen na aankomst in LA de huurauto’s op en rijden naar het hotel.

Dag 2  Los Angels (CA) – Palm Springs (CA)

Wennen aan het rijden in Amerika (keep your lane, verkeersborden, turn right on red, etc.). We nemen eerst een stuk Interstate naar het zuiden en buigen dan af naar het oosten om door de San Bernardino Mountains en langs Lake Elsinore naar Palm Springs te rijden. Als we het enorme windpark zien zijn we er bijna.

Dag 3  Palm Springs (CA) – Kingman (AZ)

We rijden via Twentynine Palms, Joshua Tree National Park en de Mojave Desert naar Kingman. Via de legendarische  Oatman Pas (Route 66) bereiken we de “Old West Mining Town Oatman” waar een koffiestop in het historische hotel Oatman niet mag ontbreken.

Dag 4  Kingman (AZ) – Flagstaff (AZ)

Vandaag een groot deel over Route 66 met onderweg een bezoek aan Hackberry General Store. Met historische motels, een karakteristiek tankstation en kleine winkeltjes is Seligman op en top een Route 66-stadje. Het werd in de jaren twintig een belangrijke stopplaats voor reizigers die de “Mother Road” reden. Hier mag een bezoek aan de beroemde Angel Delgadillo’s Barber Shop en de Snowcap niet achterwege blijven. Via Jerome, met een bezoek aan Ghost Town, buigen we af naar Sedona, the red rocks country en genieten van de prachtige bergformaties en kleuren en melden ons bij het hotel in Flagstaff.

Dag 5  Flagstaff (AZ) – Grand Canyon – Cameron (AZ)

De Grand Canyon staat vandaag op het programma. De Colorado River heeft in miljoenen jaren deze kloof uitgeslepen. Een bezoek aan het Imax theater en een helikoptervlucht door de Grand Canyon worden ten zeerste aangeraden. Daarna rijden we langs de zuid rim naar Cameron.

Dag 6  Cameron (AZ) – Monument Valley – Page (AZ)

Monument Valley Navajo Tribal Park is vandaag een van de bestemmingen. In dit door wind en water in de afgelopen 50 miljoen jaar gecreëerde piekerige roestbruine rotsformatie landschap, woonden de Navajo Indianen. U kunt onder leiding van Navajo gidsen een tour maken in een jeep die u o.a. langs de drie beroemdste formaties van meer dan 300 meter hoog voert. Daarna rijden we door naar Page via o.a. de Antelope Canyon.

Dag 7  Page (AZ) – Zion Park – St. Georg (UT) (evt. via Bryce Canyon)

We rijden over de Lake Powell Dam voor een kort bezoek aan het visitor centre en te genieten van het uitzicht op Lake Powell. Via de Horseshoe Bend in de Colorado River, Marble Canyon en Zion National Park, waar de Virgin rivier tot 800 meter diepe kloven uitgeslepen heeft, rijden we door naar St. George.
Als optie kunt u vanuit Page rechtstreeks naar Bryce Canyon rijden en dan via Zion Park naar St George.

Dag 8     St. George (UT) – Las Vegas (NV)

Vandaag weinig kilometers en na een bezoek aan o.a. de Valley of Fire rijden we door naar DE stad van het entertainment, de gokstad Las Vegas. Of vandaag, of morgen is er gelegenheid om naar de Hoover dam te rijden. De daar opgewekte elektriciteit voorziet geheel Las Vegas van stroom. Alles is in Fremont Street begonnen en daarna is De Strip met zijn vele hotels en casino’s ontstaan. Er zijn elke avond vele shows. Als u een show wil bezoeken, boek tijdig.

Dag 9     Las Vegas (NV) (evt. Hoover Dam)

Mocht u gisteren niet naar de Hoover dam geweest zijn kan dat vandaag nog. Voor de rest rustig slenteren over de Strip, eventueel het Carroll Shelby museum bezoeken, het Ballagio waterballet bewonderen (vooral ’s avonds erg mooi) en lekker rondstruinen met een hapje en een drankje in bijvoorbeeld The Venetian en soortgelijke attracties.

Dag 10  Las Vegas (NV) – Bishop

Death Valley is een van de warmste plekken op aarde met grote zoutvlakten. Badwater is het laagste punt van Amerika (85 meter onder de zeespiegel) en tevens de warmste plek. Een korte stop bij Zabriski Point , waar u een soort maanlandschap van kartelige rotsen ziet, mag niet worden overgeslagen. In Furnace Creek is er gelegenheid voor een koffiestop en kan men in het Furnace Creek Death Valley Museum genieten van een prachtige dia presentatie.

Dag 11  Bishop (CA) – Merced (CA)

Via de Tioga Pass (hoogste punt is 3031 meter) rijden we door het prachtige Yosemite National Park, bekend om zijn watervallen en prachtige vergezichten.

Dag 12  Merced (CA) – Fremont (CA)

Na eventueel een bezoek aan het County Courthouse Museum in Merced rijden we via Mount Hamilton (nee, niet van de F1 coureur!) en een bezoek aan Lick Observatory boven op de berg, door naar Fremont waar we een bezoek aan de Tesla fabrieken proberen in te plannen.

Dag 13  Fremont (CA) – San Francisco (CA)

Na over de 2.737 meter lange Golden Gate bridge gereden te zijn en een kort bezoek gebracht te hebben aan het gezellige Sausalito, rijden we naar het hotel en heeft u de rest van de dag vrij om San Francisco te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een hop-on – hop-of bus, of de kabeltram, bezoek Fisherman Wharf en Pier 39 of rij de wereldberoemde bochtige Lombard Street.

Dag 14  San Francisco (CA) – Carmel by the Sea (CA)

Een interessante route vandaag. Via Monterey (John Steinbecks “Cannary Row”) over de bekende 17 mile drive en Pebble Beach (bekend van zijn wereldberoemde jaarlijkse oldtimer veiling. In augustus 2018 werd er voor meer dan 116 miljoen dollar verhandeld!) naar het pittoreske Carmel by the Sea.

Dag 15  Carmel by the Sea (CA) – Santa Barbara (CA)

Over de legendarische Highway 1 langs de kust van de Grote Oceaan passeren we vele bezienswaardigheden zoals o.a. Point Lobos, Julie Pfeiffer Burns State Park, Hearst Castle, Piedras Blancas (zeeolifanten spotten), etc. om uiteindelijk in Santa Barbara aan te komen.

Dag 16  Santa Barbara (CA) – Los Angels (CA)

We rijden verder op de Highway 1, door het Los Padres National Forest en de 405 naar het hotel in Los Angeles.

Dag 17  Los Angeles

Vandaag kan iedereen zelf bepalen waar men naar toe wil in deze grote stad. Is het Hollywood, shoppen in Rodeo Drive of naar Long Beach in het zuiden van LA? Ook proberen we een bezoek af te leggen bij Jay Leno, bekend om zijn uitgebreide autoverzameling waaronder de nodige unieke exemplaren.

Dag 18  Los Angeles (CA) – Amsterdam

De terugreis wordt aanvaard naar Amsterdam. ´S ochtends leveren we de huurautos in en later gaan we met de hotelshuttle naar het vliegveld.

Dag 19  Amsterdam

We nemen afscheid van elkaar. Een reis waarvan de vele indrukken van natuur, geschiedenis en mensen nog lang blijven hangen.

Route Google Maps

a


Belangrijk:

 • Prijs per equipe met gehuurde Ford Mustang (cabrio of vergelijkbaar) € 12.990
 • Lengte reis 19 dagen
 • Maximaal  25 equipes van 2 personen

 Inclusief:

 • 2x Vliegticket (economy)
 • Professionele Nederlandstalige reisleiding
 • Transfers (vliegveld – hotel – vliegveld)
 • Alle overnachtingen in (2 pers./kamer) in comfortabele hotels
 • Gedeeltelijk (continentaal) ontbijt
 • Routeboek – kaarten

Niet inbegrepen:

 • Toegangsgelden parken en musea
 • VISA; USA (ESTA)
 • Parkeergeld hotels
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. eten, drinken…)

Optioneel:

image_pdf