AUTOREIS SELFDRIVE “Best of the Wild West”

AUTOREIS Selfdrive Best of the Wild West

Rij mee in een stoere Ford Mustang  met deze unieke 16 daagse Rondreis en beleef het ruige wilde westen. Vanaf Las Vegas bezoeken we de Hoover Dam, Grand Canyon, Skywalk, Tombstone, het beroemde vliegtuig kerkhof in Tucson,  en nog veel meer. U verblijft in goede hotels en rijdt aan de hand van een navigatiesysteem.

Reisinformatie

Deze 16-daagse rondreis is incl. retourticket Amsterdam – Las Vegas (excl. luchthavenbelasting en toeslagen), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, autohuur Ford Mustang Coupe/Convertible of vergelijkbaar, verzekering, geen eigen risico en ongelimiteerd mijlen.

Dag 1 Amsterdam – Las Vegas

Na aankomst transfer naar het comfortabele hotel op de Las Vegas! Tijd om een eeste indruk van deze bizarre stad op te doen.

Dag 2 Las Vegas – Lake Havesu (230 mijl)

In de ochtend haal je de auto op bij het verhuurstation en start u richting de Hoover Dam. De techfreaks kunnen dit enorme blok beton van binnen bewonderen. Daarna rijdt u over het mooiste stuk van de Route 66 de Oatman Pass, ideaal voor een lunch. Daarna afdalen en via Needles naar Lake Havesu waar u overnacht. “s avonds wandelen op de Londen Bridge over de Colorado River!

Dag 3 Lake Havesu – Gila Bend (200 mijl)

U vervolgt uw  reis naar het oosten en rijdt de staat Arizona in. De rit gaat over landwegen langs grote boerderijen. Het laatste gedeelte volgt u de Interstate 8 om in Gila Bend uit te komen, bekend van de roadsidescultures en genoemd naar de haakse bocht in de Gila River.

Dag 4 Gila Bend – Tucson (190 mijl)

De dag begint en eindigt met een rit door een park met bijzondere cactussen, de Sonora Desert en de Saguaro National Park West. Verder over de scenic route US-89 naar Tucson, ‘The west’s most western highway’. De bijnaam van Tucson is ‘The old Pueblo’, een oude en door Indianen gestichte stad.

Dag 5 Tucson – vrije dag

Deze dag staat in het teken van een bezoek aan Tucson. Er is gelegenheid om de Old Tucson Studio’s met haar western decors en het Pima Air and Space Museum met haar enorme vliegtuigkerkhof ‘The Boneyard’ te bezoeken. Voor de liefhebbers behoort een optionele rit naar Mount Lemmon tot de mogelijkheden.

Dag 6 Tucson – Bisbee (265 mijl)

Vandaag beste vroeg op voor een lange maar afwisselende rit naar Silver City. U rijdt langs de stad Tombstone met het oude Courthouse uit de tijd dat de cowboys op paarden de straten beheersten. Daarna bezoek aan het stadje Bisbee en voelt u de mijnhistorie.

Dag 7 Bisbee – El Paso (195 mijl)

Via de bochtige weg US-152 toert u naar Hillsboro, vervolgens parallel aan de Rio Grande naar Hatch. Verder We rijden door het Franklin Mountains State Park de staat Texas in naar El Paso. Nog even een stop bij de Harley-dealer voor souvenirs voor we naar het hotel rijden.

Dag 8 El Paso – Carlsbad (205 mijl)

De rit gaat verder over de weidse vlaktes naar Guadalupe. De beroemde El Capitan rotsformatie is een foto waard. Het volgende fotomoment is bij de grotten van het Carlsbad Caverns National Park. Een bezoek aan de prachtige druipsteen stalactieten van de grotten behoort tot de mogelijkheden.

Dag 9 Carlsbad – Las Cruces (235 mijl)

Na een uurtje rijden kunt u de scenic US-82 weg volgen naar het westen. Langs het White Sands uitzichtpunt met zicht over de verre omgeving. Wie wil kan hier sleeen op zand!

Dag 10 Las Cruces – Safford (230 mijl)

Via de doorgaande weg toert u naar het noorden om de scenic US-78 te kunnen volgen terug de staat Arizona in.

Dag 11 Safford – Phoenix (170 mijl)

Vandaag staat een korte rit via de Coolidge Dam op het programma. We overnachten in de hoofdstad van de staat Arizona Phoenix, een van de grootste steden van de USA qua oppervlakte. Het is een zonnige stad en Phoenix heeft het warmste klimaat van alle grote steden in de USA. Hoewel het nog voorjaar is, kunt u hier de zomer al ervaren.

Dag 12 Phoenix – Kingman (280 mijl)

Noordelijk via Prescott en de beroemde Sedona Red Rocks naar Flagstaff. Vandaar rijdt u over de Historic Route 66 via Williams en Seligman naar Kingman.

Dag 13 Kingman – Las Vegas (260 mijl)

Grand Canyon Skywalk, daar is het vandaag om te doen! Sta op een doorzichtig stuk glas en kijk honderden meters diep naar beneden!

Dag 14 Las Vegas

Na een extra ronde over de Strip levert u de auto in. Daarna is er de verdere dag en nacht tijd om de vele hotels en attracties te bekijken.

Dag 15 Las Vegas – Amsterdam

Vroeg in de ochtend vertrek per hotelshuttle naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam… Of wilt u uw reis misschien verlengen? Wij vervullen graag al uw aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

Reis op Google Maps

Reisdatum 2017

  • 365 dagen / jaar

Prijzen:
Equipe (2 deelnemers)
€ 6.666

Extra Passagier € 1.666

Hoogseizoentoeslag € 220 per persoon

Accomodatietoeslag voor 1 pers. kamer € 950