GROEPSREIS New York – Miami (eigen of huurauto)

NEW YORK-MIAMI GROEPSREIS

Wilt u ook in een gave huurauto of met uw eigen klassieker of sportwagen in 2 weken door de USA rijden? Ga mee en rij vanaf New York naar Miami samen met uw partner deze unieke en geweldige rit!

De route gaat vanaf New York naar Miami via o.a. Washington, het Shenandoah National Park, de Blue Ridge Parkway, Charleston, Savannah, Cape Kennedy, de Everglades, the Keys en Miami Beach. Een interessante reis langs vele bezienswaardigheden en die een indruk geeft van de geschiedenis in dat deel van Amerika.

Dag 1 Amsterdam – New York

Na aankomst in New York volgt de transfer naar het hotel waar we gezamenlijk een welkomstdrankje drinken en waar uw eigen auto al klaar staat. Heeft u een auto gehuurd dan haalt u die nu op. De rest van de dag is er gelegenheid New York te bezoeken.

Dag 2 New York – Washington/Alexandria (230 mijl)

We beginnen aan de route in zuidelijke richting en rijden door de staten New Jersey, Pennsylvania, Maryland en Columbia, voornamelijk via de US1. Het is een rustig, landelijk gebied, prima om even ‘in’ de reis te komen.

Dag 3 Washington

U heeft de gehele dag de gelegenheid om Washington te bezoeken. Denk daarbij aan het Capitool, The White House, Franklin Roosevelt Memorial, het Pentagon, etc.

Dag 4 Washington – Waynesboro (190 mijl)

Vandaag komen natuurliefhebbers aan hun trekken. We blijven in Virginia en rijden de Skyline Drive door het Shenandoah National park.

Dag 5 Waynesboro – Mount Airy (215 mijl)

Relaxt toeren over een van de mooiste routes in Amerika, de Blue Ridge Parkway. Dat is de gehele dag genieten van natuurschoon, vergezichten en voor autoliefhebbers heerlijk sturen. We eindigen de dag in North Carolina.

Dag 6 Mount Airy – Columbia (215 mijl)

Op de route naar de Atlantische Oceaan kust komen we o.a. door Mooresville (Auto museum) en Charlotte (Nascar Hall of Fame en de wijk Dilworth die op de historische erfgoed lijst staat). In Columbia zijn de villa van de gouverneur en het Robert Mills house interessant om te bezoeken

Dag 7 Columbia – Charleston (120 mijl)

Charleston ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft een rijke historie (vanaf 1670) en wordt gezien als de mooiste stad van het zuiden. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals o.a. City Market, de haven, de Cathedral of St. John, etc.

Dag 8 Charleston – Savannah (120 mijl)

Na een bezoek aan Beaufort (prachtige stranden en maritiem museum over de piraterij) komen we aan in Savannah met mooie oude wijken, winkelstraten etc. Een City tour is een absolute aanrader.

Dag 9 Savannah – Jacksonville (175 mijl)

We verlaten Georgia en rijden Florida in. Op de route stoppen we o.a. bij Jackyll Island en Fernandina Beach. In Jacksonville is o.a. een automotive museum en raden we de Southbank River walk aan.

Dag 10 Jacksonville – Titusville (175 mijl)

Via het prachtige St. Augustine (Castillo de St. Marcos) bezoeken we het bekende circuit van Daytona Beach en indien mogelijk rijden we daar een paar rondjes. In Daytone Beach mag u met de auto op het strand rijden! In Titusville is er voldoende gelegenheid om het Kennedy Space Center te bezoeken.

Dag 11 Titusville – Ft. Myers (205 mijl)

We steken dwars door Florida door naar Ft. Myers aan de Golf van Mexico. We komen langs het beroemde circuit van Sebring. In Ft. Myers kunt u o.a. het huis van Thomas Edison en het winterverblijf van Henrt Ford bezoeken. Ook een bezoek aan Sanibel Island is meer dan de moeite waard.

Dag 12 Ft. Myers – Miami Beach (160 mijl)

Na een bezoek aan Naples (Revs Institute for Automotive Research) bezoeken we het Everglades National Park en kunt u een tocht maken met een airboat.

Dag 13 Miami Beach – Key West (170 mijl)

Vandaag heeft u de keuze om in Miami Beach te blijven aan het strand en/of in Miami te gaan shoppen of naar Key West te rijden.

Dag 14 Key West – Miami Beach (170 mijl)

Indien u in Miami gebleven bent hebt u nog een extra strand/shop dag. Bent u naar Key West gereden, vandaag rijdt u terug naar Miami Beach. Degene die deze rit met hun eigen auto gemaakt hebben leveren vandaag hun auto in bij de vervoerder.

Dag 15 en 16 Miami Beach – Nederland

U levert uw huurauto in en we vertrekken naar Nederland waar we op dag 16 voldaan en met fantastische herinneringen aan deze reis, aankomen.

Een reis waarvan de vele indrukken van natuur, geschiedenis en mensen nog lang blijven hangen.

Route Google Maps

Reisdatum 2018

  • 15 September

Prijs per equipe (2 personen) eigen auto € 8.950

Prijs per equipe (2 personen) huurauto € 6.950

Extra passagier € 2.500

Toeslag voor 1 pers. kamer € 1.395

Annulerings-verzekering 6,50% van de reissom en € 4,95 poliskosten