GROEPSREIS New York – Los Angeles (eigen auto)

image_pdf

NEW YORK-LA GROEPSREIS

Wilt u ook met uw eigen klassieker/sportwagen of in een gave huurauto in 3 weken dwars door de USA? Wij rijden vanaf New York tot Los Angeles, door 13 staten, met o.a. de Niagara Falls, Chicago, de gehele Route 66, de Grand Canyon, Las Vegas en eindigen aan de Pacific in Santa Monica. Rij samen met uw partner deze geweldige rit en dat in uw eigen voertuig!

Reisinformatie

Deze 22-daagse georganiseerde reis voor 2 personen is inclusief retourtransport auto (per zeevracht), twee retourtickets Amsterdam – New York/ LA -Amsterdam (excl. luchthavenbelasting en toeslagen), transfer van en naar de luchthaven in de VS, hotelovernachtingen op basis van een tweepersoons kamer, professionele Nederlandstalige begeleiding, routeboek (exclusief o.a. scankosten Amerikaanse douane en autoverzekering).

Dag 1 Amsterdam – New York

Na aankomst in New York volgt de transfer naar het hotel waar de bolides al glimmend voor u klaar staan. Eventueel kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan o.a. Lady Liberty, Manhattan, Fifth Avenue en Ground Zero.

Dag 2 New York – Elmira (245 mijl)

Wij starten vanaf het hotel in noordwestelijke richting en rijden door de staten New Jersey, Pennsylvania en New York. Het is een rustig, landelijk gebied, prima om even ‘in’ de reis te komen en de eerste foto’s te maken.

Dag 3 Elmira – Buffalo (210 mijl)

Donderend geweld vandaag, want het hoogtepunt van de dag is een bezoek  aan de Niagara watervallen. Het is een wereldberoemde attractie die iedereen zonder twijfel de adem beneemt: wat een natuurpracht! Op de weg ernaar toe rijdt u door landelijk gebied en passeert u het wereldberoemde circuit van Watkins Glen. U kunt daar eventueel een paar rondjes rijden.

Dag 4 Buffalo – Toledo (305 mijl)

Vandaag komen de natuurliefhebbers weer aan hun trekken, want we rijden langs Lake Erie door de staten New York, Pennsylvania en Ohio, ook kan het Packard museum bezocht worden.

Dag 5 Toledo – Chicago (280 mijl)

Relaxt toeren door de staten Ohio, Indiana en Illinois. De uitgestrektheid van deze omgeving maakt stil…. We rijden door het Amish gebied en bezoeken het Duesenberg museum.En dan doemt de Windy City op. Over een stukje Interstate rijden we naar het hotel.

Dag 6 Chicago (vrije dag)

Geniet van een vrije dag en slenter door een van de grootste steden van de States. Bezoek de Willis tower met het prachtige uitzicht over Chicago, the Navy Pier, de beroemde shopping straat ‘the Magnificent Mile’ en het begin bord ‘Route 66’.

Dag 7 Chicago – St. Louis (290 mijl)

Vandaag beginnen we aan de Historic Route 66. Over landelijke wegen volgen we de bruine route bordjes. ’s Avonds eventueel nog een bezoek aan de ‘Gateway Arch’ , het boogvormige, 192 meter hoge monument middenin St. Louis.

Dag 8 St. Louis – Joplin (315 mijl)

Verder gaat het door Missouri naar Stanton met de Meramec Caverns. Een drankje voor de bijrijder in de heftige kroeg bij de Devil’s Elbow Bridge hoort erbij.

Dag 9 Joplin – Oklahoma City (255 mijl)

Het landschap wordt getypeerd door koeien, raffinaderijen, ja-knikkers en paarden. Aan het einde van de dag een bezoek aan de Red Barn in Arcadia.

Dag 10 Oklahoma City – Amarillo (285 mijl)

In Clinton is een bezoek aan het Oklahoma Route 66 Museum een absolute must. Eet overdag vooral niet teveel hamburgers, want ’s avonds is het tijd voor een 72 ounce (2016 gram) steak – gratis, mits je hem binnen een uur op hebt – in The Big Texan Steak Ranche.

Dag 11 Amarillo – Santa Fe (290 mijl)

Bezoek aan de Cadillac Ranch, wellicht iets heel anders dan u zou verwachten. Daarna het Midpoint in Adrian. We zitten nu op de helft van Route 66. Via een bochtige bergrit naar het prachtige, in 1607 gestichte Santa Fe, de hoofdstad van de staat New Mexico.

Dag 12 Santa Fe – Gallup (320 mijl)

Via het door de Rio Grande uitgewassen White Rock Park rijden we door het gebied van de Navajo Indianen. We passeren het dorp Isleta met zijn uit 1612 daterende lemen St. Augustine Church.

Dag 13 Gallup – Flagstaff (220 mijl)

We rijden vandaag het gebied van de Navajo Indianen binnen. Langs de weg bieden zij hun handgemaakte kleden, sieraden en dromenvangers aan. Bijzonder zijn ook het Petrified Forest National Park en Painted Desert. Overnachten doen we in het hoger gelegen plaatsje Flagstaff op Old Route 66.

Dag 14 Flagstaff – Grand Canyon – Flagstaff (185 mijl)

Vandaag hebben we alle tijd voor de Grand Canyon die zelfs vanaf de maan te zien is. Neem maar extra camerakaartjes mee, want overal loeren hier Kodak-momenten. Aanrader is een indrukwekende helikoptervlucht boven de gigantische rotsspleet die zelfs vanaf de maan zichtbaar is. Ook een bezoek aan het Imax-Theater is zeer de moeite waard.

Dag 15 Flagstaff – Oatman – Kingman (275 mijl)

We laten het asfalt van wellicht het mooiste stuk van de Route 66 krullen vandaag en brengen bovendien bezoekjes aan de plaatsen Seligman en Hackberry. Daarna lekker sturen over de Oatman Pass.

Dag 16 Kingman – Las Vegas (110 mijl)

Weer indrukwekkend vandaag: via de Hooverdam waar enorme hoeveelheden stroom worden opgewekt naar de showstad Las Vegas.

Dag 17 Las Vegas (vrije dag)

U dacht dat u vandaag kon bijkomen van alle opgedane reisindrukken? Forget it, er komen er vandaag nog een paar honderd bij! U heeft alle tijd om Las Vegas met zijn kolossale hotels, casino’s en alle bijzondere attracties te bekijken.

Dag 18 Las Vegas – Palm Springs (280 mijl)

Een rit door de warme Mojave Desert. Vervolgens langs windturbines zover het oog reikt naar het bekende Palm Springs. De stad waar de filmsterren uit de fifties en sixties graag vakantie vierden.

Dag 19 Palm Springs – Los Angeles (205 mijl)

Over slingerende bergwegen via Lake Elsinore naar Santa Monica aan de Californische kust. Daar markeert een gedenksteen het einde van de Historic Route 66.

Dag 20 Los Angeles (15 mijl)

We geven de auto’s een lovend klopje voor gedane arbeid en leveren ze in voor het transport naar Nederland. De rest van de dag heeft u gelegenheid om bijvoorbeeld Hollywood, Beverly Hills en de Santa Monica Pier te bezoeken.

Dag 21 Los Angeles – Amsterdam

Vroeg in de ochtend staat er vervoer klaar om u naar de luchthaven te brengen voor uw vlucht naar Amsterdam. Of wilt u uw reis soms verlengen? Wij boeken graag al uw aanvullende wensen.

Dag 22 Aankomst te Amsterdam

Reis op Google Maps

Reisdatum 2019

  • 11 mei

Prijs per equipe (2 personen) eigen auto € 10.990

Prijs per equipe (2 personen) huurauto  € 8.990

Extra passagier € 2.500

Toeslag voor 1 pers. kamer € 1.395

Annulerings-verzekering 6,50% van de reissom en € 4,95 poliskosten

image_pdf