Visum

Voor visuminformatie en belangrijke links ga naar deze link: visuminformatie ESTA . Deze aanvraag dient door de deelnemer zelf minimaal 72 uur voor vertrek verzorgd te worden!

Rijbewijs / paspoort

Een geldig (motor)rijbewijs is verplicht. Een internationaal rijbewijs is niet nodig. Een speciaal visum is voor deelnemers met een Nederlands of Belgisch paspoort niet vereist.

Tijdsverschil

Eastern time: 6 uur vroeger, Central time: 7 uur vroeger, Mountain time: 8 uur vroeger, Pacific time: 9 uur vroeger

Betalen

Creditcards worden door veel bedrijven geaccepteerd (American Express, Visa en Mastercard zijn de bekendste). Toch verdient het de voorkeur ook contanten ($) bij zich te hebben. Pinnen met uw bankpas is eveneens mogelijk.

Fooien/tax

Prijzen worden in Amerika vrijwel altijd zonder tax (BTW) en bedieningsgeld vermeld. Slechts afronden wordt als onbehoorlijk beschouwd, men verwacht 15-20% (horecapersoneel leeft vrijwel uitsluitend van fooien).

Verzekeringen

De verzekeringsvoorwaarden verschillen gedeeltelijk van die in Europa. Sluit voor uw eigen zekerheid een goede reisverzekering (werelddekking!) die motorrijden niet uitsluit. Ook een annuleringsverzekering is aan te bevelen. U kunt deze bij ons afsluiten.

Minimumleeftijd

Om aan de verzekeringsvoorwaarden te kunnen voldoen, is de minimumleeftijd voor de door ons aangeboden motoren 21 jaar. Vanaf 18 jaar op aanvraag en uitsluitend bij groepsreizen.

Kleding/helm

Ondanks het veelal warme weer, bevelen wij het dragen van beschermende motorkleding en het dragen van een helm aan. In het voor- en najaar kan het bovendien koeler zijn, regenkleding en warme kleding zijn derhalve aan te bevelen. Neem een goed passende helm en zonnebril mee.

Bagage

Vele motoren zijn standaard met koffers of tassen uitgerust, daarnaast zijn zadeltassen op aanvraag verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt). Tevens bestaat de mogelijkheid om, op eigen risico, bagage in het verhuurstation achter te laten.

Huurvoorwaarden

De huurvoorwaarden staan zo volledig en overzichtelijk mogelijk in deze brochure. Lees deze grondig door.

Leuke en handige links

Aanvullende informatie Groepsreizen

Deelname aan een groepsreis is een onbezorgde en veilige manier om een motorvakantie in de Verenigde Staten te beleven. De routes zijn met zorg bepaald, er rijdt een volgauto mee voor de bagage en de reservemotor, de Nederlandstalige reisleiding is zeer gemotiveerd en het is bovendien uitermate gezellig!

Minimumdeelname

Voor onze groepsreizen geldt een min. deelname van 8 personen. Wees gerust: nog nooit heeft iemand daarom een reis moeten missen.

Hotels

Tijdens onze reizen verblijft u in kwalitatief goede hotels/motels, die vooraf worden geboekt. De prijzen zijn gebaseerd op verblijf in een 2-pers. kamer. Mocht u alleen boeken dan wordt u met iemand anders ingedeeld of u kunt tegen toeslag in een 1-pers. kamer verblijven. Alle kamers zijn voorzien van eigen toilet, douche/bad, tv en airco. Tevens is er meestal een zwembad aanwezig.

Maaltijden

Om hierin flexibel te kunnen blijven, hebben wij ervoor gekozen deze niet in de prijs op te nemen. Het aanbod van restaurants is groot en deze zijn relatief goedkoop.

Voucher voor brandstof, volgauto en parken.

Om het afrekenen tijdens de groepsreizen ëfficient te laten verlopen en daarmee het reizen aangenamer te maken bieden we een voucher, die de brandstofkosten (motoren en volgauto), entrees nationale parken en eventuele barbecues dekt. De kosten hiervan variëren afhankelijk van de geboekte reis (informatie ontvangt u hierover voor vertrek).

Rijden

De wegen in de VS zijn goed onderhouden, de verkeersdrukte is, behalve in de grote steden, gering en de bewegwijzering is uitstekend. Een aantal verkeersregels wijkt af van die in Nederland. De belangrijkste nemen wij voor vertrek met de deelnemers door. In principe rijden we in groepsverband. Wilt u echter een stuk alleen rijden dan is dit, in overleg met de tourleiders, geen probleem.

Ervaring

Het tempo ligt uiteraard niet hoog, we zijn immers op vakantie en willen wat zien. Toch rijden we regelmatig door bochtig landschap en is een zekere vertrouwdheid daarmee belangrijk.

Reisbescheiden

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de nodige reisinfo (o.a. hotellijst met adressen en telefoonnummers, vluchttijden etc.).

Vluchttijd

De reistijd is sterk afhankelijk van de gekozen bestemming. In het algemeen ligt deze tussen de 8 en 15 uur.